Të dhëna të reja Efekti anësor i mundshëm i pagjumësisë i goditjes

Të gjithë e dimë se sa i rëndësishëm është gjumi i mjaftueshëm për mirëqenien tonë fizike, mendore dhe emocionale. Për të mbijetuarit nga infarkti, të cilët mund të punojnë për të rimësuar aftësitë bazë, si ushqimi, ecja ose veshja e tyre, marrja e pushimit adekuat është edhe më e domosdoshme, sepse është një pjesë kyçe e procesit të rimëkëmbjes. Gjumë të mirë është thelbësor për të ndihmuar trurin dhe trupin të shërohet, dhe gjumi joadekuat ose me cilësi të dobët mund të ngadalësojë rikuperimin, të pengojë funksionin njohës, të përkeqësojë problemet e kujtesës dhe të çojë në depresion.

Por gjumi i mirë shpesh mund të jetë i pakapshëm për njerëzit që kanë pasur një goditje në tru. Sipas Shoqatës Kombëtare të Strokemë shumë se gjysma e të mbijetuarve nga goditjet në tru përjetojnë probleme me gjumin, duke përfshirë pagjumësi. Tani, një e re studim i publikuar në maj 2018 në revistë Raporte Shkencore ka gjetur prova që pagjumësia mund të jetë me të vërtetë një efekt anësor afatgjatë për të mbijetuarit e goditjes dhe se trajtimin e pagjumësisë mund të jetë një pjesë e rëndësishme e post-rehabilitimi i goditjes në tru.

Të mbijetuarve nga infarkti iu desh më shumë kohë për të rënë në gjumë dhe zgjoheshin më shpesh gjatë natës sesa të rriturit e shëndetshëm

Ndërsa është raportuar prej kohësh se të mbijetuarit e goditjes kanë probleme për të rënë ose për të qëndruar në gjumë gjatë natës (dhe ndjehen të përgjumur dhe të rraskapitur gjatë ditës), pak dihej për sinjalet e trurit që lidhen me gjumin e dobët në. pacientët me goditje në truveçanërisht gjatë fazës afatgjatë të rimëkëmbjes.

Për studimin e ri, studiuesit nga Universiteti i Surrey, MB, Universiteti i Freiburgut, Gjermani dhe Universiteti i Bernës, Zvicër, ekzaminuan pagjumësinë tek të mbijetuarit e goditjes duke përdorur teste që matën aktivitetin e trurit në një laborator gjumi si gjatë ditës ashtu edhe në natën. Qëllimi i tyre ishte të krahasonin sinjalet e trurit të pacientëve në vitin pas një goditjeje me aktivitetin e trurit të individëve në popullatën e përgjithshme.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles