Kujdesi shëndetësor LGBTQ+ në rrezik pas humbjes së të drejtave të abortit

Përditë Health foli me Wayne Turnernjë avokat i lartë në Programin Kombëtar të Ligjit Shëndetësor (NHeLP), për të diskutuar se çfarë është në rrezik për kujdesin shëndetësor LGBTQ+ dhe liritë civile në vijim përmbysja e Roe kundër Wade. Turner është një avokat për një kohë të gjatë për mbrojtjen e shëndetit të konsumatorëve. Para karrierës së tij ligjore, Turner ishte një bashkëthemelues i ACT UP (Aids Coalition to Unleash Power) në Uashington, DC, një grup që avanconte kërkime dhe politika për të mbështetur njerëzit që jetonin me HIV/AIDS.

Shëndeti i përditshëm: Çfarë bën përmbysja e Kaprolli do të thotë për kujdesin shëndetësor LGBTQ+, veçanërisht me një sy drejt kujdesit shëndetësor trans dhe kujdesit për HIV?

Wayne Turner: Sigurisht, gjykata godet poshtë Kaprolli ka zhvlerësuar ose po vë në pikëpyetje vendimet e tjera që njihnin të drejtën e autonomisë trupore, të drejtën e vendimmarrjes mjekësore dhe të drejtën e vendimmarrjes për kujdesin shëndetësor për veten tuaj, kështu që me siguri mund të shoh se kjo vjen në lojë për afirmimin e gjinisë kujdesi për njerëzit që janë transgjinorë dhe familjet queer që mund të kërkojnë teknologji riprodhuese të asistuar për të ndihmuar në ndërtimin e familjeve të tyre. Këto ligje dhe kjo mbrojtje potencialisht do të vihen nën shqyrtim. Ne kushtet e HIV kujdesi, një nga fitoret e luftuara të vështira ishte vënia në dispozicion e më shumë trajtimeve, kështu që unë shoh mundësinë që shtetet të kufizojnë vërtet aksesin në sigurimin shëndetësor ose kujdesin, përsëri duke zhvlerësuar statusin ligjor të çifteve të të njëjtit seks.

EH: Si munden shtetet të heqin dorë nga të drejtat e LGBTQ+ tani atë Kaprolli është përmbysur?

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles