Pronarët e armëve kanë më pak gjasa t’u tregojnë mjekëve për mendimet e vetëvrasjes

Edhe kur një pronar armësh i ka mbijetuar kohët e fundit një përpjekje për vetëvrasje, ai ose ajo ka shumë më pak gjasa të raportojë mendime vetëvrasëse sesa një person që nuk zotëron armë, ka zbuluar një studim i ri.

Për studimin, studiuesit shqyrtuan të dhënat e anketës për më shumë se 9,100 të rritur, duke përfshirë pothuajse 3,000 pronarë armësh. Krahasuar me njerëzit që nuk zotëronin armë, ata që kishin pasur kishin 50 për qind më shumë gjasa të kishin mendime vetëvrasëse dhe afërsisht dy herë më shumë të ngjarë të planifikonin një metodë, kohë dhe vend për të tentuar vetëvrasjen, sipas rezultateve të studimit të publikuara më 11 maj në. Rrjeti JAMA i hapur.

Njerëzit që zotëronin armë kishin pothuajse katër herë më shumë gjasa për të tentuar vetëvrasjen, zbuloi studimi. Por pronarët e armëve ishin gjysmë të prirur të kërkonin ndihmë ose t’i tregonin mjekut të tyre për këto mendime.

“Një pjesë e arsyes se pse nuk kemi qenë më të mirë në parandalimin e vetëvrasjes është se ne gjithmonë përpiqemi të gjejmë, ‘Cila është rruga e vetme që ndjekin të gjithë?'”, tha autori kryesor i studimit. Craig Bryan, PsyDnjë psikolog klinik në Qendrën Mjekësore Wexner të Universitetit Shtetëror të Ohajos dhe Kolegjin e Mjekësisë, në a deklaratë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles