FDA miraton Mounjaro, një ilaç i ri një herë në javë për të trajtuar diabetin e tipit 2

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka miratuar Injeksion Mounjaro (tirzepatide) për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak në të rriturit me diabet të tipit 2 (T2D), si një shtesë në dietë dhe stërvitje. Sipas Deklarata e FDAlëshuar më 13 maj.

Është vlerësuar se më shumë se 37 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara kanë diabet të tipit 2, sipas Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC). Njerëzit me T2D kanë dy herë më shumë gjasa të kenë sëmundje të zemrës ose goditje në tru në krahasim me dikë pa diabet dhe në një moshë më të re, sipas agjencisë.

“Duke pasur parasysh sfidat që përjetojnë shumë pacientë në arritjen e objektivave të tyre të sheqerit në gjak, miratimi i sotëm i Mounjaro është një përparim i rëndësishëm në trajtimin e diabetit të tipit 2”, tha Patrick Archdeacon, MD, drejtor i asociuar i divizionit të diabetit, çrregullimeve të lipideve dhe obezitetit në Qendrën për Vlerësimin dhe Kërkimin e Barnave të FDA-së, në deklaratë.

Mjekimi i ri, ilaçi i parë i miratuar i diabetit që synon të dyja GIP dhe GLP-1

Ilaçi është ilaçi i parë i miratuar që synon dy hormonet kryesore natyrore të inkretinës, GIP dhe GLP-1. Inkretinat janë hormone metabolike që stimulojnë uljen e niveleve të glukozës në gjak.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles