Wunder Mobility bashkon duart me Forumin Ekonomik Botëror për të lidhur bizneset thelbësore dhe shërbimet e lëvizshmërisë

Wunder Mobility, një nga kompanitë e lëvizshmërisë me rritjen më të shpejtë në botë, në partneritet me Platformën e Veprimit COVID të Forumit Ekonomik Botëror dhe Koalicionin Global të Lëvizshmërisë së Re, Hertz Germany dhe Allianz, njoftuan nisjen e #NeTë Gjithë Lëvizim.

#WeAllMove është një platformë e hapur dixhitale që lidh shërbimet thelbësore dhe SME-të që përpiqen t’i mbijetojnë bllokimeve me operatorët e lëvizshmërisë globalisht për të hyrë në flotat në mënyrë që të zvogëlohet varësia nga transporti publik dhe për rrjedhojë ekspozimi ndaj infeksionit. Platforma është i disponueshëm në mënyrë të pavarur për t’u përdorur nga të gjithë, nga ofruesit e shërbimeve te konsumatorët.

Shumë operatorë të lëvizshmërisë në mbarë botën tashmë kanë nisur reagimin e tyre kundër kësaj krize. Megjithatë, në mënyrë që të informohen dhe të kenë akses në shërbimin më të përshtatshëm, përdoruesit aktualisht duhet të shkojnë në faqet individuale të ofruesve për të kërkuar opsione të përshtatshme. Me nismën #WeAllMove, çdo person mund të hyjë në këtë platformë dhe të gjejë një sërë nismash të tilla publike dhe private që po ndodhin në qytetin e tyre.

Platforma kërkon të bashkojë palët e interesuara publike dhe private të ndikuar drejtpërdrejt ose indirekt nga ky ndryshim i papritur në sistemet e lëvizshmërisë në një përpjekje për të konsoliduar këtë informacion. Ai synon më tej të përmirësojë vazhdimësinë e biznesit për shërbimet thelbësore, si spitalet dhe SME-të, si zinxhirët e dyqaneve ushqimore, duke marrë akses te ofruesit e lëvizshmërisë operative në gjeografinë e tyre, si dhe punë dhe shërbime të sigurta që varen nga lëvizshmëria.

Pandemia e koronës ka arritur nivele të paprecedentë dhe po kërkon gjithnjë e më shumë ide të zbatueshme shpejt dhe inovative që mundësojnë përballimin e kushteve që ndryshojnë vazhdimisht. Ndërsa shumë njerëz mund të punojnë nga shtëpia, ka një numër të madh kompanish dhe individësh të cilët, edhe në kohë distancimi social, nuk mund të shmangin largimin nga shtëpitë e tyre për të bërë punët e tyre. Përveç kësaj, kompani nga industri të ndryshme detyrohen të prezantojnë papritmas shërbimet e dërgesës në mënyrë që të vazhdojnë funksionimin e tyre. Megjithatë, gjetja e një automjeti, në një kohë si kjo, mund të jetë jashtëzakonisht sfiduese.

Edhe pse kjo fillon si një thirrje për armë kundër një armiku të përbashkët, mund të jetë një hap drejt nismave lëvizshmërie të qëndrueshme të orientuara drejt veprimit shumë më të gjerë.

Gunnar Froh, themelues dhe CEO në Wunder Mobility tha, “Gjatë muajve të ardhshëm, së bashku me komunitetin tonë, ne do të investojmë përsëri në industrinë tonë. Në Wunder Mobility, ne besojmë se në një kohë si kjo, ne duhet të bashkohemi, të thyejmë barrierat dhe të ndërmarrim veprime kolektive për të ndihmuar në rimëkëmbjen. Kjo nuk është një deklaratë, është një ftesë. Sepse nëse njëri prej nesh lëviz, ne të gjithë lëvizim.”

“Koronavirusi ndriçoi boshllëqet dhe mangësitë në sistemet e lëvizshmërisë urbane dhe periferike, të cilat rezultuan në kërcënime të afërta shëndetësore dhe socio-ekonomike. Këto boshllëqe ndezën reagime bashkëpunuese publike-private që promovuan shërbime lëvizshmërie të shkathëta dhe dinamike të drejtuara nga kërkesa,” thotë Dr. Maya Ben Dror, Drejtues i Automobilave dhe Lëvizshmërisë Autonome, Forumi Ekonomik Botëror. “One-stop-shopi i WeAllMove për në formimin e këtyre opsioneve të reja të lëvizshmërisë na sjell një hap tjetër më afër përkthimit të opsioneve emergjente të lëvizshmërisë COVID-19 në një të ardhme lëvizshmërie më elastike, të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse.”

Wunder Mobility është kompania evropiane e teknologjisë së lëvizshmërisë me rritjen më të shpejtë, me një prani në rritje në Amerikën e Veriut. Kompania po ofron zgjidhje me çelës që u mundësojnë kompanive dhe qyteteve në mbarë botën të ofrojnë lëvizshmëri të pastër, të përshtatshme dhe të arritshme. Mbi 60 partnerë në 70+ qytete në gjashtë kontinente përdorin platformën Wunder Mobility për të nisur dhe shkallëzuar shërbimet e reja të lëvizshmërisë, për të menaxhuar dhe financuar flotat e automjeteve të përbashkëta, për të optimizuar operacionet ditore dhe për të përmirësuar planifikimin urban dhe menaxhimin e trafikut. Selia dhe zyrat inxhinierike të kompanisë janë të vendosura në Gjermani, me një zyrë në SHBA në Los Anxhelos.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles