Viagra dhe Cialis lidhen me përfitimet e zemrës dhe jetë më të gjatë

Ata që marrin barna për mosfunksionimin erektil të tilla si Viagra dhe Cialis mund të përjetojnë një përfitim shtesë shëndetësor përtej ndihmës me performancën seksuale.

Një pjesë të madhe hetimi vëzhgues i botuar më 13 janar në Gazeta e Mjekësisë Seksuale zbuloi se burrat që merrnin rregullisht një lloj të veçantë të ilaçeve për mosfunksionimin erektil (ED) kishin një shans 25 për qind më të ulët për të vdekur para kohe sesa burrat me ED që nuk merrnin këto pilula.

Përdorimi i barnave për mosfunksionimin erektil lidhet me përfitimet e shumta të zemrës

Studiuesit analizuan të dhënat shëndetësore të më shumë se 70,000 meshkujt me disfunksion erektil dhe zbuloi se atyre që iu dhanë recetë Viagra (sildenafil), Cialis (tadalafil), Levitra (vardenafil), ose barna të ngjashme të quajtura frenuesit e fosfodiesterazës së tipit 5 (PDE-5) gjithashtu kishin:

  • 39 për qind më e ulët norma e vdekjeve për shkak të sëmundjeve të zemrës
  • 22 për qind shkallë më e ulët e vdekjeve për shkak të angina e paqëndrueshme (ku zemra nuk ka mjaftueshëm gjak dhe oksigjen)
  • 17 për qind normë më e ulët e infrakt
  • 15 për qind normë më e ulët në nevojën për procedura rivaskularizimi si p.sh angioplastikë (një procedurë për hapjen e arterieve të bllokuara), stentimi dhe operacioni bypass
  • 13 për qind normë më e ulët e ngjarjet kryesore të padëshiruara kardiovaskulare të tilla si goditje në tru dhe sulm në zemër

“Në të gjitha këto pika përfundimtare, ata burra me ED që ishin të ekspozuar ndaj frenuesve PDE-5 treguan lidhje domethënëse me norma më të ulëta të shumë prej këtyre ngjarjeve negative ose prirjeve në drejtimin e duhur, duke sugjeruar një efekt të mundshëm mbrojtës,” thotë studiuesi kryesor. , Robert Kloner, MD, PhDdrejtori i Institutit të Kërkimeve Kardiovaskulare në Huntington Medical Research në Pasadena, Kaliforni, dhe një profesor i mjekësisë në sektorin kardiovaskular në Shkolla e Mjekësisë Keck e USC.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,757FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles