Përbërësit

  • sipas deshires vezë të ziera
  • 4 luge ajvar
  • 4 luge ajkë e thartë
  • 2 luge majonez
  • biber.sheqer magdanoz

Hapat

  1. Vezet pasi zihen, qerohen dhe ndahen ne dyshe.
  2. Ajvari perzihet me ajken (shmant),majonezen,kripe.biber,sheqer sipas deshires pak,dhe magdanoz te grire.
  3. Perzihen mire keto dhe qitet ne pjate dhe mbi to renditen vezet e ndara dhe mbi te pak magdanoz.Ky ushqim serviret si ushqim i vetem ose si paragjelle e ftohet.