Vdekjet nga mbidoza tregojnë rritje historike, duke ndikuar në mënyrë disproporcionale popullsinë e zezë dhe vendas të Amerikës

Normat e vdekjeve nga mbidoza e drogës u rritën me 44 për qind në mesin e zezakëve dhe 39 për qind në mesin e indianëve johispanikë amerikanë ose vendasve të Alaskës nga 2019 deri në 2020, sipas një raporti publikuar nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) më 19 korrik.

Raporti i ri gjithashtu vuri në dukje se 91,799 vdekjet nga mbidoza e drogës të regjistruara në Shtetet e Bashkuara në 2020 përfaqësonin një rritje historike prej 30 përqind nga viti 2019.

“Rritja e vdekjeve nga mbidoza dhe pabarazitë në rritje janë alarmante,” tha zëvendësdrejtori kryesor në detyrë i CDC. Debra Houri, MDne nje deklaratë. “Vdekjet nga mbidoza janë të parandalueshme dhe ne duhet të dyfishojmë përpjekjet tona për ta bërë prioritet parandalimin e mbidozës. Ne do të vazhdojmë të mbështesim dhe të punojmë në bashkëpunim me komunitetet. Sigurimi i mjeteve dhe burimeve të përshtatura për të luftuar mbidozën dhe për të adresuar faktorët themelorë të rrezikut përfundimisht do të ndihmojë në uljen e pabarazive shëndetësore dhe shpëtimin e jetëve.”

Ndërsa rritja më e madhe e vdekjeve nga mbidoza e drogës ndodhi në komunitetet e zezakëve dhe amerikanëve vendas, pati gjithashtu një rritje rekord të lartë prej 24 përqind të vdekjeve midis njerëzve të bardhë gjatë kësaj periudhe kohore.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles