Varësia dixhitale mund t’ju bëjë të ndiheni të vetmuar, të shqetësuar dhe të trishtuar

spot_img

A na bëjnë smartfonët të ndihemi keq? Hulumtimi i ri ka zbuluar se krahasuar me studentët e universitetit që përdornin telefonat e tyre më pak, studentët që përdornin telefonat e tyre raportuan më shumë nivele më të larta të izolimit, vetmisë, depresionit dhe ankthit.

Lidhja midis zakoneve dixhitale, vetmisë dhe simptomave të tjera të shëndetit mendor

Ne nje sondazhi i publikuar në internet javën e kaluar në revistë Neurorregullimi, Erik Peper, PhD dhe Richard Harvey, PhD, studiues në Institutin Shtetëror të San Franciskos për Studimet e Shërimit Holistik, paraqitën rezultatet e disa anketave që ata kanë kryer me studentët e tyre mbi mënyrën se si ata përdorin teknologjinë. Nevojiten më shumë kërkime; ky ishte një studim i vogël, me vetëm 135 studentë që u vetë-raportuan, por Dr. Peper thotë se rezultatet e shqetësojnë atë shumë.

Simptomat e varësisë dixhitale si rritja e vetmisë (e njohur edhe si “telefonizmi”), ankthi dhe depresioni u vunë re në një kampion studentësh universitarë që përfunduan një anketë rreth përdorimit të smartfonëve gjatë dhe jashtë klasës.

LIDHUR: Çfarë është çrregullimi i lojërave dhe a duhet të shqetësoheni për këtë?

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,871FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles