Udhëzime të reja: Ekzaminoni të gjithë të rriturit për përdorim jo të shëndetshëm të alkoolit

Herën tjetër që të vizitoni mjekun tuaj për një kontroll vjetor, mund t’ju bëhen disa pyetje të reja në lidhje me zakonet tuaja të pirjes.

Udhëzime të reja nga Task Forca e Shërbimeve Parandaluese të SHBA (USPSTF), botuar në Gazeta e Shoqatës Mjekësore Amerikane (JAMA) më 13 nëntor, rekomandojnë që mjekët e kujdesit parësor të kontrollojnë të rriturit e moshës 18 vjeç e lart, përfshirë gratë shtatzëna, për përdorim jo të shëndetshëm të alkoolit. Task-forca nuk pranoi të përditësonte rekomandimet për adoleshentët e moshës 12 deri në 17 vjeç, duke arritur në përfundimin se “provat janë të pamjaftueshme për të përcaktuar përfitimet dhe dëmet e ekzaminimit” për popullatën e re.

Çfarë konsiderohet përdorimi jo i shëndetshëm i alkoolit?

Përdorimi jo i shëndetshëm i alkoolit mbulon një spektër sjelljesh që variojnë nga pirja e rastësishme e rrezikshme deri te çrregullimi i përdorimit të alkoolit (AUD)e cila përkufizohet si përdorim ose varësi e dëmshme e alkoolit.

Instituti Kombëtar për Abuzimin me Alkoolin dhe Alkoolizmin (NIAAA) përkufizon “përdorimin e rrezikshëm” si pirja e më shumë se kufiri i rekomanduar prej 4 pijesh në ditë ose 14 pijeve në javë për burrat e shëndetshëm të moshës 21 deri në 64 vjeç ose 3 pije në ditë ose 7 pije në javë për të gjitha gratë e rritura të çdo moshe dhe burrat 65 dhe 65 vjeç dhe gjatë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles