Udhëtimet ndërkombëtare kthehen normale në Tajlandë

spot_img

Udhëtarëve ndërkombëtarë në Tajlandë nuk do t’u kërkohet më të tregojnë prova të vaksinimit ose rezultatet e testit ATK nga 1 tetori 2022.

Qendra e Administratës së Situatës së COVID-19 në Tajlandë (CCSA) njoftoi përfundimin e Dekretit mbarëkombëtar të Emergjencës COVID-19 më 30 shtator 2022, pasi mbretëria e riklasifikon COVID-19 nga ‘një sëmundje e rrezikshme ngjitëse’ në ‘sëmundje ngjitëse nën mbikëqyrje’ nga 1 tetori 2022.

Përfundimi i Dekretit të Emergjencës COVID-19, i cili ka qenë në fuqi 19 herë që nga data 25 mars 2020, do të rezultojë që CCSA të shpërbëhet automatikisht dhe të gjitha rregulloret, njoftimet dhe urdhrat e nxjerra nga Kryeministri dhe Kabineti sipas dekretit të revokohet.

Që nga pandemia, Tajlanda është rihapur gradualisht për turizmin ndërkombëtar duke filluar nga korriku 2021 me programet Phuket Sandbox, Samui Plus dhe 7+7 Extension. Kjo u pasua nga një afat kohor i rihapjes me katër faza nga tetori 2021 deri në janar 2022.

Mbretëria hyri në fazën e rihapjes plotësisht nga 1 korriku 2022, me heqjen e skemës së regjistrimit të Tajlandës Pass, dhe shtetasve të huaj u kërkohet vetëm të tregojnë prova të vaksinimit ose një rezultat negativ të testit ATK brenda 72 orëve nga udhëtimi, kjo do të jetë hequr nga 1 tetori 2022 e në vazhdim.

Gjithashtu, kabineti miratoi zgjatjen e periudhës së qëndrimit në 45 ditë (nga 30 ditë) për turistët nga vendet/territoret që kanë të drejtë për përjashtim nga viza, dhe në 30 ditë (nga 15 ditë) për ata që kualifikohen për një vizë mbërritjeje (Zëri i Amerikës). . Kjo do të jetë në fuqi nga 1 tetori 2022 deri më 31 mars 2023.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles