Tumoret e trurit Pacientët presin shumë vonë për t’u regjistruar në Hospice

Pacientët me tumore të pashërueshme të trurit, të quajtura glioma malinje, mund të përfitojnë përfitime të rëndësishme nga regjistrimi i hershëm në programet gjithëpërfshirëse të bujtinave, të cilat ofrojnë kujdes të vlefshëm paliativ dhe mbështetje nga kujdestarët. Por shumë prej tyre presin shumë vonë për t’u regjistruar, sipas a Studimi i publikuar në tetor 2017 në revistë Neuro-onkologjia.

Hetuesit e studimit përdorën Mbikëqyrja, epidemiologjia dhe rezultatet përfundimtare (SEER) Baza e të dhënave të Medicare, e cila përfshin më shumë se 12,000 pacientë 18 vjeç ose më të vjetër që vdiqën pas një diagnoze vdekjeprurëse të tumorit të trurit midis 1 janarit 2002 dhe 31 dhjetorit 2012.

Në analizimin e të dhënave, ata zbuluan se ndërsa 63 për qind e këtyre pacientëve u regjistruan në kujdesin bujtinë, pothuajse një e katërta e tyre u regjistruan brenda një jave pas vdekjes – shumë vonë për të përfituar nga ajo që ofronte, duke përfshirë kujdesin e rehatisë, menaxhimin e simptomave dhe emocionale. mbështetje për pacientët dhe kujdestarët e tyre afër fundit të jetës. Tridhjetë e shtatë përqind e pacientëve nuk morën fare kujdes bujtinë para se të vdisnin.

Gliomat malinje përfshijnë një lloj tumori të trurit të quajtur glioblastoma, e cila është shumë agresive. Në mënyrë tipike, pacientët me këtë lloj tumori jetojnë mesatarisht 15 muaj. Mbijetesa pesëvjeçare është vetëm 5 për qind për këtë formë tumori. Kohëzgjatja e qëndrimit në bujtinë tre dhe shtatë-ditore përputhet me udhëzimet minimale të cilësisë së kujdesit të përcaktuara nga Shoqëria Amerikane e Onkologjisë Klinikee cila ka nisur gjurmimin e tyre.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles