Mësoni të pranoni ndryshimin që vjen me një diagnozë të artritit reumatoid

Njerëzit që kanë qenë diagnostikuar me artrit reumatoid kapem pas normalitetit. Kush mund t’i fajësojë ata? Ndërsa secili prej nesh kalon nëpër jetë, ne ëndërrojmë dhe vendosim qëllime për veten tonë. Kur një sëmundje kronike, si p.sh artrit rheumatoid, hyn në jetën tuaj, ndërprerja është e padëshiruar. Natyra njerëzore fillon dhe ne e mbajmë fort jetën tonë siç e njohim. Ne luftojmë ndryshimet në trupin tonë dhe jetën tonë, pavarësisht se sa gradualisht ose agresive ndodhin ato. Ndërsa sëmundja përparon, ne jemi të detyruar të njohim ndryshimet dhe jemi të detyruar të pranojmë kufizimet tona dhe realitetin tonë të ri.

Ndikimi i artritit reumatoid në sistemin muskuloskeletor

Tek njerëzit e shëndetshëm, sistemi musculoskeletal punon në mënyrë harmonike për të siguruar mbështetje, stabilitet dhe lëvizje për trupin. Kockat e skeletit, muskujt, kërci, tendinat, ligamentet, nyjet dhe indi lidhor përbëjnë sistemin muskuloskeletor.

Artriti reumatoid, si dhe disa të tjera sëmundjet reumatizmale, ndikojnë në sistemin musculoskeletal — dhe nganjëherë sisteme të tjera të trupit. Më së shpeshti, nyjet preken nga artriti reumatoid. Dëmtimi i kyçeve dhe dhimbja e kyçeve, të cilat janë karakteristike për artritin reumatoid, mund të çojnë në kufizime fizike dhe kufizime funksionale. Ashpërsia e kufizimeve lidhet me ashpërsinë e aktivitetit të sëmundjes dhe përparimin e sëmundjes.

Aktivitetet e penguara nga simptomat dhe kufizimet e artritit reumatoid

Në një moment, nuk mund të mohohet se kufizimet fizike, lodhjedhe dhimbje lidhur me artritin reumatoid ndikon drejtpërdrejt në aftësitë tuaja. Ju mund të zbuloni se, me kalimin e kohës, aftësia juaj për të kryer ose marrë pjesë në aktivitete të caktuara ndryshon. Për shembull, mund të bëhet e vështirë ose e pamundur të:

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles