Trendi i Udhëtimit Veror 2021 për Amerikanët

Një sondazh i ri ka zbuluar se viti 2021 do të jetë vera e “multi mikro-kationit”, që do të thotë se njerëzit do të bëjnë pushime të shumta nga tani deri në shtator, duke favorizuar udhëtimet më të shkurtra në krahasim me pushimet tradicionale njëjavore ose më shumë.

Sondazhi nga ofruesi i sigurimit të udhëtimit, Allianz Partners, zbulon se një në tre (34%) amerikanë do të kenë shumë mikro-kation.

Kompania e sigurimit dhe asistencës së udhëtimit zbuloi se dy në tre (67%) amerikanë do të udhëtojnë larg shtëpisë këtë verë për të paktën një natë, dhe se numri mesatar i udhëtimeve është 1.2 pushime, që përkufizohet si një udhëtim pushimi të paktën 100 milje nga shtepia. Katër në 10 (44%) amerikanë janë të etur për të udhëtuar dhe do të shfrytëzojnë rastin e parë për të bërë pushime. Në fakt, shumica (51%) e këtyre udhëtarëve të etur do të bëjnë udhëtime të shumëfishta, me 22% që synojnë të bëjnë tre ose më shumë udhëtime këtë verë.

Katër netë larg është gjatësia mesatare e udhëtimit – e njohur gjithashtu si një mikro-kation, të cilin Allianz Partners e përcaktoi në 2019 si një udhëtim pushimi që është më pak se pesë netë – dhe mesatarja bie për ata që pushojnë më shpesh, zbuloi sondazhi i Allianz.

Për ata që bëjnë katër ose pesë udhëtime në vit, katër në 10 (40%) kalojnë vetëm dy ose më pak netë larg shtëpisë në ato udhëtime. Trendi i “multi mikro-kationeve” është i popullarizuar në mesin e udhëtarëve të moshës 18 deri në 34 vjeç, me gati gjysma e asaj grupmoshe (46%) që thonë se planifikojnë të bëjnë dy ose më shumë udhëtime këtë vit.

“Amerikanët po kompensojnë kohën e humbur dhe po planifikojnë jo vetëm një pushim këtë verë, por shumë ‘mikro-katione’,” tha. Daniel Durazo, drejtor i marketingut dhe komunikimit në Allianz Partners USA.

“Para-pandemisë ne shpikëm termin mikro-kation dhe këtë vit po shohim që trendi të kthehet me një hakmarrje, me Gjenerata Z dhe Mijëvjeçarët duke udhëhequr grupin e amerikanëve që po bëjnë udhëtime të shumta. Për ata që planifikojnë të udhëtojnë disa herë këtë vit, çdo vit sigurimi i udhëtimit ofron mbulim për makinat me qira si dhe mbulim për anulimet e udhëtimeve, ndërprerjet dhe vonesat, çështjet e bagazheve dhe urgjencat mjekësore. Sigurimi vjetor i udhëtimit ofron vlerën dhe komoditetin e një blerjeje të vetme për 12 muaj udhëtim.”

Indeksi i besimit të pushimeve është kryer çdo verë që nga viti 2010 nga firma kombëtare e sondazheve Ipsos Public Affairs në emër të Allianz Partners USA.

Megjithëse produktet e sigurimit të udhëtimit Allianz në përgjithësi nuk mbulojnë ngjarje të njohura, të parashikueshme ose të pritshme, epidemi, ndalime qeveritare, paralajmërime ose këshilla udhëtimi ose frikë nga udhëtimi, këtë vit Allianz Partners USA njoftoi paraqitjen e miratimit të ri të Mbulimit të Epidemisë, i cili shton përmirësime për blerësit e rinj të disa prej produkteve të saj të sigurimit të udhëtimit që mund të ofrojnë mbulim për klientët që sëmuren me COVID-19 ose një epidemi të ardhshme, urdhërohen individualisht të karantinohen** ose u mohohet hipja për shkak të një sëmundjeje të dyshuar. Ky mbulim i ri zyrtarizon dhe shton disa nga akomodimet e përkohshme që kompania vendosi në Mars 2020 për të ndihmuar udhëtarët që ishin ndikuar nga kriza COVID-19.

Metodologjia: Këto janë gjetjet e një sondazhi të Ipsos të kryer në emër të Allianz Partners USA. Për këtë anketë, një kampion prej 2,009 amerikanësh të moshës 18+ u intervistua nga 24 deri më 28 maj 2021 përmes Omnibusit Online Ipsos. Saktësia e sondazheve në internet të Ipsos matet duke përdorur një interval besueshmërie. Në këtë rast, rezultatet janë të sakta brenda +/- 2.5 pikë përqindjeje, 19 herë nga 20, nga sa do të kishin qenë rezultatet po të ishin anketuar të gjithë të rriturit amerikanë. Kampionimi dhe peshimi i kuotave u përdorën për të balancuar demografinë dhe për të siguruar që përbërja e kampionit të pasqyrojë atë të popullsisë aktuale të SHBA-së, sipas të dhënave nga Byroja e Regjistrimit të SHBA-së. Intervalet e besueshmërisë janë më të gjera midis nëngrupeve të popullsisë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles