Kuadri për heqjen e sigurt të kufizimeve të hyrjes në SHBA

Një koalicion prej 24 organizatash tregtare që përfaqësojnë një pjesë të madhe dhe të larmishme të ekonomisë amerikane po rinovon thirrjet urgjente për të hequr kufizimet për vizitat ndërkombëtare në Shtetet e Bashkuara dhe të mërkurën publikoi një plan politikash për rihapjen e kufijve në mënyrë të sigurt.

i quajtur “Një kornizë për heqjen e sigurt të kufizimeve të hyrjes dhe rifillimin e udhëtimit ndërkombëtar,” dokumenti identifikon parimet e politikave për të mirëpritur përfundimisht vizitorët ndërkombëtarë në Shtetet e Bashkuara, duke mbajtur shëndetin dhe sigurinë si përparësinë kryesore.

“Industria e udhëtimit pajtohet se të udhëhiqesh nga shkenca është absolutisht qasja e saktë dhe shkenca na ka thënë prej disa kohësh se është e mundur të fillojmë të rihapim në mënyrë të sigurt udhëtimet ndërkombëtare,” tha. Presidenti dhe CEO i Shoqatës së Udhëtimit në SHBA, Roger Dow.

“Dokumenti ynë vazhdon të ketë prioritet sigurinë, ndërkohë që ofron një udhërrëfyes për zgjidhjen e miliarda dollarëve dëme ekonomike që vijnë nga kufizimet e vazhdueshme për kalimin e kufijve tanë, veçanërisht nga vendet aleate me norma të ngjashme vaksinimi. Ne kemi njohuritë dhe mjetet që na nevojiten për të rifilluar udhëtimin ndërkombëtar në mënyrë të sigurt dhe ka kaluar koha që t’i përdorim ato.”

Për CDO jave se kufizimet e udhëtimit mbeten në fuqi, Ekonomia amerikane po humbet 1.5 miliardë dollarë në shpenzimet vetëm nga Kanadaja, Bashkimi Evropian dhe Britania e Madhe—para të mjaftueshme për të mbështetur 10,000 vende pune në Amerikë.

“Linjat ajrore amerikane kanë qenë – dhe vazhdojnë të jenë – avokatë të fortë për një qasje të bazuar në rrezik dhe të bazuar në të dhëna për të rifilluar në mënyrë të sigurt udhëtimet ndërkombëtare siç parashikohet në plan,” tha Presidenti dhe CEO i Linjave ajrore për Amerikën, Nicholas E. Calio.

“Ne jemi anuar në shkencë gjatë gjithë kësaj krize dhe kërkimet kanë përcaktuar vazhdimisht se rreziku i transmetimit në bord është shumë i ulët. Në fakt, Iniciativa e Shëndetit Publik të Aviacionit të Harvardit arriti në përfundimin se të qenit në një aeroplan është po aq i sigurt nëse jo më i sigurt se aktivitetet rutinë, të tilla si të ngrënit në një restorant ose të shkosh në dyqane ushqimore. Shkenca është e qartë – është koha, nëse jo koha e kaluar, që qeveria amerikane të ndërmarrë veprime dhe të rihapë udhëtimet midis SHBA-së dhe vendeve me rrezik të ulët.”

Disa nga udhëzimet në kornizën e politikave:

  • Rezervoni kufizimet e hyrjes vetëm për vendet me rrezik më të lartë.
  • Zëvendësoni të gjitha kufizimet e tjera të përgjithshme të udhëtimit me një kornizë të protokolleve të hyrjes bazuar në një vlerësim të rrezikut nga vendi në vend dhe individual.
  • Sigurohuni që korniza të jetë e lehtë për t’u kuptuar, komunikuar dhe zbatuar.

Si hapa të menjëhershëm drejt rihapjes, projekti i kërkon qeverisë federale të:

  • Hiqni shpejt kufizimet e hyrjes dhe rihapni udhëtimin midis SHBA dhe MB, duke pasur parasysh të dhënat e ngjashme të vaksinimit të dy vendeve. Hulumtimet nga Klinika Mayo tregojnë se rreziku që një person i infektuar me COVID-19 të hipë në një fluturim nga Britania e Madhe për në SHBA është 1 në 10,000. I njëjti hulumtim tregon se rreziku që një pasagjer i infektuar të transmetojë virusin te një pasagjer tjetër që fluturon nga Britania e Madhe në SHBA është edhe më i ulët, në 1 në 1 milion pasagjerë.
  • Lejo hyrjen e përshpejtuar në SHBA për individët e vaksinuar plotësisht nga vende jo me rrezik të lartë.
  • Lehtësoni kufizimet e hyrjes deri më 15 korrik 2021, kur SHBA-ja parashikohet të arrijë imunitet të gjerë dhe rënie të qëndrueshme të infeksioneve dhe shtrimeve në spital.

Së bashku me US Travel, nënshkruesit e projektit përfshijnë: Linjat ajrore për Amerikën; Këshilli Ndërkombëtar i Aeroporteve – Amerika e Veriut; Shoqata e Stacionit të Riparimit Aeronautik; Shoqata e Industrive të Hapësirës Ajrore; Shoqata Amerikane e Ekzekutivëve të Aeroportit; Shoqata Amerikane e Lojërave; Shoqata Amerikane e Hoteleve dhe Akomodimit; Shoqëria Amerikane e Këshilltarëve të Udhëtimit; American Tours International, LLC; Shoqata e linjës ajrore të ngarkesave; Shoqata e Prodhuesve të Përgjithshëm të Aviacionit; Shoqata Globale e Udhëtimit të Biznesit; Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror; Shoqata Ndërkombëtare e Parqeve Zbavitëse dhe Atraksioneve; Shoqata Ndërkombëtare e Franshizës; Shoqata Ndërkombëtare e Udhëtimeve Përbrenda; Shoqata Kombëtare e Transportuesit Ajror; Shoqata Kombëtare e Restoranteve; RTCA; Shoqata Rajonale e Transportuesve Ajror; Shoqata Rajonale e Linjave Ajrore; Shoqata e Teknologjisë së Udhëtimit; dhe Dhoma e Tregtisë e SHBA.

Dow theksoi se politikat duhet të mbeten të shkathëta për të lejuar ndryshime sipas rrethanave. Variantet shqetësuese janë të vëmendshme, tha ai – por ai gjithashtu kujtoi se varianti Delta është tashmë i pranishëm në SHBA dhe se ai menaxhohet në mënyrë efektive nga vaksinat e disponueshme dhe rezulton në shkallë shumë të ulët të shtrimit në spital.

“Kufizimet në udhëtimet ndërkombëtare nuk janë më ato që na mbrojnë nga shpërthimet e virusit,” tha Dow.

“Në këtë drejtim, industria e udhëtimeve vazhdon të nxisë të gjithë ata që kanë të drejtë të marrin një vaksinë – ata kanë qenë efektivë përtej pritshmërive dhe janë ato që do të lejojnë që jeta jonë të kthehet plotësisht në normalitet dhe ta vendosë këtë pandemi në fund. pasqyrë për mirë.”

Kliko këtu për të lexuar planin e plotë të politikës.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles