Lëvizni mbi Pilates. Harroje Zumba. Një mori tendencash të reja fitnesi po kalojnë një moment.

Healthline u ul me dy ekspertë fitnesi dhe zbuloi se në fund të fundit nuk keni asnjë justifikim për të mos ushtruar. Ka shumë aktivitete të reja fitnesi që janë të dobishme për të gjithë. Por kini kujdes: mund të dëshironi të modifikoni ose të shmangni disa nga ushtrimet më intensive që kanë fituar popullaritet.

Terapisti fizik Scott A. Weiss, drejtor i shërbimeve të rehabilitimit në Bodhizone për Performancën Njerëzore dhe Terapinë Fizike Sportive në Nju Jork, tha për Healthline se një nga tendencat më të nxehta të fitnesit përfshin ushtrimet e peshës trupore që përdorin peshën e trupit tuaj si rezistencë. Përfitimi: ju mund të tonifikoni të gjithë muskujt tuaj, jo vetëm një grup muskujsh.

“Në vend që të shkoni në palestër dhe të ngrini pesha, ka klasa që kombinojnë gjimnastikën, kërcimin, fleksibilitetin dhe stërvitjen ushtarake të ngjashme me kampin me këpucë. Pajisjet e përdorura janë të ngjashme me ato që përdoren në një palestër të modës së vjetër ose në klasën e edukimit fizik”, tha Weiss.

Nëse nuk mund të shkoni në klasë, mund të bëni shtytje, ulje në karrige, squats me ajër dhe ngritje viçash. “Ju mund të shkoni në një park dhe të bashkoni “duzinën e përditshme” dhe të bëni një stërvitje të plotë të trupit, duke përdorur trupin tuaj si rezistencë,” tha Weiss.

Nuk keni fuqi apo ndoshta po ktheheni nga një dëmtim? Për të mos u shqetësuar. Ju mund të modifikoni shumë ushtrime. “Nëse nuk mund të bëni një shtytje të rregullt, atëherë mund të bëni një shtytje në gjunjë”, këshilloi Weiss.

Shikoni blogjet më të mira të fitnesit »

Cross Fit është një stërvitje me volum të lartë dhe me intensitet të lartë që është në të gjithë bujë. Por Weiss paralajmëroi se është një stërvitje ekstreme dhe nëse nuk jeni mësuar me intensitetin e lartë ose nuk keni përvojë me sportet, Cross Fit mund të jetë jashtëzakonisht i rrezikshëm.

Cross Fit kombinon ngritjen e peshave olimpike, ushtrimet gjimnastike dhe ushtrimet e tipit të kampit me këpucë. “Është një mori ushtrimesh të peshës trupore dhe fitnesit që janë me intensitet të lartë. Njerëzit bëjnë aq sa munden në një kohë të shkurtër. Kur bëni një ushtrim me intensitet të lartë, me volum të lartë, është i rrezikshëm për këdo. Në një orë mësimi prej dy orësh, ju mund ta digjni trupin tuaj vërtet”, tha Weiss.

Përveçse mund të fikët, njerëzit që lëndohen kanë nivele të larta të fosfokreatinës në gjakun e tyre, gjë që tregon dëmtim të jashtëzakonshëm të muskujve, shtoi ai. “Ushtrimi me intensitet të lartë ka filluar t’i shkatërrojë fibrat e tyre të muskujve. Lëndimet përfshijnë tendinitin, tendosjen ose ndrydhjen e muskujve, ose lëndimin e ligamentit, “tha Weiss.

Nuk ka më ditë mashtrimi! (Dhe 10 gjëra të tjera që trajneri juaj dëshiron t’ju thotë) »

Edhe pse joga përmirëson qëndrimin, fleksibilitetin dhe tonifikimin e muskujve, Weiss tha se tendenca e fundit, joga e nxehtë, e cila kryhet në ambiente të mbyllura në temperatura deri në 101 gradë, mund të jetë e rrezikshme.

“Nxehtësia do t’ju ndihmojë të shtriheni më tej, duke u siguruar që mund të futeni në pozicion ose pozë, por duhet të jeni të kujdesshëm. Joga e nxehtë ndonjëherë krijon shumë nxehtësi në trup, kështu që ligamentet tuaja shtrihen përtej kufijve të tyre normalë. Për shkak se jeni ngrohur, nuk e ndjeni se sa larg po shtriheni”, paralajmëroi Weiss.

Weiss rekomandoi të filloni me një klasë të rregullt joga dhe të gjeni një instruktor me përvojë i cili do t’ju udhëheqë dhe do t’ju shtyjë në një pozë, në vend që të demonstroni pozicionet (joga). Ai gjithashtu këshilloi që të pini shumë ujë para orës së jogës dhe të përdorni një tapet pa rrëshqitje. “Kur djersa rrjedh nga ju mbi një dysheme druri të fortë, ajo bëhet e rrëshqitshme dhe ju mund të bini,” tha ai.

Shikoni aplikacionet më të mira për humbje peshe »

Trajnimi në interval (IT) është i gjithë zhurmë. “IT përfshin ndryshimin e vazhdueshëm të raportit të ecjes me vrapimin. Duhet të jetë një raport 2 me 1. Dy është ecja (e lehtë), dhe një është vrapimi (i vështirë). Vraponi 30 sekonda, ecni për një minutë, vraponi për 30 sekonda, ecni për një minutë. Nëse bëni vazhdimisht dhjetë intervale, kjo është stërvitja juaj për ditën. Çdokush mund ta bëjë këtë, për sa kohë që ju manipuloni siç duhet raportet. Por mos e bëni shumë të vështirë”, tha Weiss.

Franci Cohen, një trajner personal dhe pronar i Fuel Fitness në Nju Jork, shtoi: “Nëse jeni duke bërë diçka që luhatet midis zonave aerobike dhe anaerobe, dhe bëni breshëri të shkurtra prej pesë deri në shtatë sekonda me intensitet, një stërvitje 45-minutëshe do të bëjë më shumë se mjafton. Kjo është e barabartë me një orë e gjysmë kardio të qëndrueshme, “tha ajo.

Lajme të ngjashme: Ushtrimi dhe Depresioni »

Rrotullimi po fiton tërheqje. Rrotullimi përfshin çiklizmin në një biçikletë që ka një rrotë fikse, e cila rrotullohet më shpejt, duke ju bërë të pedaloni më shumë dhe të digjni më shumë kalori. “Nuk ka jo-jo për këtë, përveç nëse keni një problem me shpinën,” tha Weiss.

Nëse keni probleme me shpinën, dhimbje të forta të shpinës, mesit ose disqeve, Weiss këshilloi një biçikletë të shtrirë, e cila ka një pushim shpine. “Nëse keni histori të dhimbjes së mesit, ulja me biçikletë pa pjesën e pasme të shpinës nuk është ushtrimi për ju,” tha ai.

Ju mund të mos keni një yll të famshëm për të kërcyer me të, por kërcimi me cilindo partner do t’ju bëjë të tonifikuar dhe në formë, do t’ju ndihmojë të humbni peshë dhe ndihmon trurin tuaj, “tha Weiss, duke shtuar: “Nëse e shtyni shumë larg, si çdo gjë tjetër, ju mund të dëmtoni veten për një kohë të gjatë.”

Është Shkencë: Si Joga përmirëson performancën e përgjithshme atletike »

Tai Chi, një formë e lashtë e arteve marciale, po kthehet. Tai Chi fokusohet në ekuilibrin, ndërgjegjësimin e trupit dhe frymëmarrjen. “Është e mrekullueshme për këdo në çdo moshë, veçanërisht për të moshuarit, sepse përfshin ushtrime të buta dhe të lehta. Hulumtimet tregojnë se ndihmon në parandalimin e rënieve, të cilat janë mjaft të zakonshme në popullatën e moshuar”, tha Weiss.

Edhe pse ju mund të mësoni Tai Chi duke parë një video, Weiss rekomandon që të ndiqni gjithmonë një instruktor me përvojë.

Noti është një lëvizje e shpinës në klasat e gjimnastikës në ujë dhe mund të jetë stërvitja më e mirë për trupat e dhimbshëm të bebeve. “Lëvizshmëria e ujit është e mirë në nyje,” tha Weiss.

Merrni faktet: 11 këshilla të rëndësishme për sjelljet në palestër »

Cohen ka krijuar një ndjesi të re fitnesi të quajtur Spiderbands, një stërvitje kardio-rezistente totale e trupit që përdor gravitetin dhe peshën e trupit tuaj me module të tjera ushtrimesh intensive, të tilla si rikthimi, kikboksi dhe çiklizmi në ambiente të mbyllura. Seriali Spiderbands ofrohet në Nju Jork dhe Nju Xhersi.

“Spiderbands përfshin pezullimin ajror, ku ju përdorni të gjithë peshën tuaj trupore përmes një klase kardio dhe tonifikuese duke përdorur aparate të ndryshme, të tilla si shirita, litarë, rripa dhe hamak që janë pezulluar nga tavani,” tha Cohen.

Cohen shpjegoi se meqenëse brezat e rezistencës janë të gjalla, nëse përdorni peshën e trupit tuaj në një brez që lëviz me ju, ajo merr shumë më tepër nga thelbi juaj. “Për shembull, nëse përdorni shirita për krahët, ju po përdorni trupin dhe po angazhoni thelbin tuaj,” tha Cohen.