Teknologjia e re mund të ndihmojë në ndalimin e infeksioneve të implanteve kirurgjikale

Kur njerëzit kanë nevojë për operacione të përsëritura për të rregulluar problemet me një implant të kofshës ose gjurit, infeksionet janë shpesh fajtorët. Tani, një startup i bioteknologjisë thotë se ka një zgjidhje – një mënyrë për të ndryshuar sipërfaqen e implanteve në mënyrë që ato të largojnë bakteret.

Kompania bioteknike, DeBogy Molecular, po zhvillon teknologjinë e njohur si modifikim i sipërfaqes antimikrobiale që është krijuar për të vrarë bakteret që mund të rriten në pjesën e jashtme të implanteve kirurgjikale dhe të shkaktojnë infeksione. Në testet e hershme laboratorike te minjtë, kjo teknologji u duk se fshiu atë që njihet si biofilmi bakterial – kolonitë e mikroorganizmave që veshin sipërfaqen e implanteve kirurgjikale.

“Premtimi i një teknologjie të re, shkatërruese që mund të mbrojë përgjithmonë sipërfaqen e një pajisjeje të implantueshme nga formimi i biofilmit të rrezikshëm bakterial, pa përdorimin e kimikateve toksike, veshjeve apo edhe antibiotikëve, është vërtet transformues,” Wayne Gattinella, CEO i DeBogy. Molekulare, thuhet në a deklaratë shpalljen e rezultateve paraprake të testeve laboratorike.

“Teknologjia DeBogy ka potencialin për të shpëtuar jetë dhe për të përmirësuar në mënyrë dramatike cilësinë e jetës për miliona njerëz, të rinj dhe të moshuar,” tha Gattinella.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles