Të rriturit LGBT Amerikanë raportojnë nevoja të forta udhëtimi

spot_img

Ndërsa shumica e të rriturve amerikanë të anketuar këtë muaj shprehin rezerva dhe qëndrime të ngadalta drejt ringjalljes së zakoneve të tyre të udhëtimit të lirë dhe të biznesit, amerikanët LGBT raportojnë nevoja të forta udhëtimi dhe plane të përcaktuara pavarësisht nga pandemia Covid-19.

Duke pranuar shqetësimet serioze të shëndetit publik, si dhe kufizimet e reja që promovojnë praktikat e sigurta të udhëtimit dhe akomodimit, edhe udhëtarët më të shpeshtë përmendin kujdes në bërjen e planeve të tyre të ardhshme në dritën e pandemisë së koronavirusit.

Në shumë mënyra, të rriturit lezbike, homoseksualë, biseksualë dhe transgjinorë (LGBT). duket se pasqyrojnë homologët e tyre jo-LGBT, por largohen në mënyra kyçe, duke përfshirë shpeshtësinë e tyre të kaluar të udhëtimit. Të rriturit LGBT, për shembull, raportuan se kishin kryer mesatarisht 3.6 udhëtime pushimi në vitin e kaluar (krahasuar me 2.3 udhëtime të kohës së lirë për të rriturit jo-LGBT) si dhe 2.1 udhëtime pune, mesatarisht, krahasuar me 1.2 udhëtime nga të rriturit jo-LGBT.
Ndryshime të tjera kryesore u shfaqën gjithashtu në këtë studim:

 • Të rriturit LGBT kanë dy herë më shumë gjasa të planifikojnë udhëtime gjatë fundjavës së Ditës së Përkujtimit kundrejt të rriturve jo-LGBT (8% kundrejt 4%).
 • Të pyetur se kur e parashikojnë të tyren udhëtimi i ardhshëm i kohës së lirë, 28% e të rriturve LGBT u përgjigjën se do të ndodhte në katër muajt e ardhshëm (maj-gusht) në krahasim me 21% të të rriturve jo-LGBT. Pak më shumë se gjysma (51%) e të rriturve LGBT kundrejt 46% e të rriturve jo-LGBT presin të udhëtojnë për pushime në vitin 2020.
 • 46% e të rriturve LGBT (në krahasim me 37% të homologëve jo-LGBT) presin që situata pandemike të zgjidhet përpara sezonit të udhëtimit veror të këtij viti.

Këto janë disa nga rezultatet e një sondazhi online të kryer nga Sondazhi i Harris® në mesin e 2508 të rriturve përfaqësues kombëtarë të SHBA-ve të moshës 18+ midis 6 dhe 8 maj 2020. 284 të anketuar të rritur u vetëidentifikuan si lezbike, homoseksualë, biseksualë dhe/ose transgjinorë (LGBT) duke përfshirë një mostër të tepërt. Rezultatet e plota të këtij studimi mund të gjenden në https://theharrispoll.com/travel/.

“Amerikanët shpesh mendojnë se udhëtimi është burimi i jetës së tyre,” tha Erica Parker, Drejtore Menaxhuese e The Harris Poll. “Kapeli ynë më i ri zbulon se sa shumë prej nesh ndihen të konfliktuar, të pasigurt ose të hutuar duke balancuar nevojën tonë për të udhëtuar me rreziqet shëndetësore dhe kujdeset. Është veçanërisht ndriçuese të bëjmë dallimin midis ngjashmërive dhe dallimeve mes nesh, duke përfshirë udhëtarët LGBT.”

Nëse duke udhëtuar apo jo në afat të shkurtër, të anketuarit LGBT raportuan se ndjeheshin më komode se të tjerët që bëjnë këto zgjedhje specifike udhëtimi sot:

 • Udhëtimi për në një destinacion në SHBA: 64% LGBT kundrejt 58% të rriturve jo-LGBT.
 • Qëndrimi në hotel: 59% LGBT kundrejt 50% të rriturve jo-LGBT.
 • Qëndrimi në një Airbnb: 43% LGBT kundrejt 35% të rriturve jo-LGBT.
 • Avion komercial fluturues: 43% LGBT kundrejt 35% të rriturve jo-LGBT.
 • Udhëtimi në Evropë: 35% LGBT kundrejt 28% të rriturve jo-LGBT.
 • Pjesëmarrja në një ngjarje, koncert, park tematik ose plazh të mbushur me njerëz: 33% LGBT kundrejt 25% jo-LGBT.
 • Marrja e një lundrimi: 31% LGBT kundrejt 23% jo-LGBT.

Së fundi, kur u pyetën se cilat kushte ose argumente do të kenë ndikimin më të madh në vendimet e tyre personale që favorizojnë udhëtimet e kohës së lirë në vitin 2020, udhëtarët LGBT favorizuan në mënyrë disproporcionale disa:

 • Rreziqet e shëndetit publik të reduktuara ndjeshëm: 60% LGBT kundrejt 54% jo-LGBT.
 • Nevoja e fortë për udhëtime/ndryshim peizazhi: 54% LGBT kundrejt 43% jo-LGBT.
 • Pazare dhe promovime bindëse për udhëtime: 47% LGBT kundrejt 36% jo-LGBT.
 • Dëshira personale për të mbështetur një destinacion dhe ekonomi lokale: 48% LGBT kundrejt 33% jo-LGBT.

“Hulumtimi i kaluar na thotë se udhëtimi mbetet një prioritet i lartë për konsumatorët LGBT – edhe kur kapërcehen pengesat”, tha Bob Witeck, President i Witeck Communications, një ekspert i tregut LGBT. “Ne e dëshmuam këtë në vitin 2001 pas 11 shtatorit, si dhe pas recesionit në 2009, kur të rriturit LGBT treguan oreks të fortë personal për të udhëtuar edhe një herë. Ndërsa kushtet e lejojnë dhe ekonomia rihapet, ne parashikojmë që udhëtarët LGBT do të gjenden përsëri në ballë të shumë linjave në aeroporte, hotele dhe destinacione të dëshirueshme.”

“Të gjithë ne që punojmë në turizmin LGBTQ+ kemi dëshmuar qëndrueshmërinë dhe besnikërinë e komunitetit tonë të udhëtimit, megjithatë të kemi të dhëna për të mbështetur këtë është thelbësore për të siguruar që udhëtarët LGBTQ+ vlerësohen ndërsa industria e turizmit në përgjithësi fillon rimëkëmbjen e saj,” tha. John Tanzella, President/CEO i Shoqatës Ndërkombëtare të Udhëtimit të Gay & Lesbikeve (www.iglta.org). “Ne jemi të kënaqur të shohim që Sondazhi Harris i vendos udhëtarët LGBTQ+ në ballë dhe se këto gjetje në mesin e komunitetit LGBT të SHBA përputhen me sondazhin tonë të fundit të ndjenjës së udhëtimit LGBTQ+ nëpër botë.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles