Tajlanda lehtëson kërkesat e hyrjes në Covid

spot_img

Qendra e Administrimit të Situatës së COVID-19 në Tajlandë (CCSA) thjeshtoi më tej rregullat e regjistrimit dhe hyrjes në Tajlandë për hyrjet ndërkombëtare, në fuqi më 1 qershor 2022.

Shtetasve të huaj kërkohet ende të aplikojnë për a Kalimi i Tajlandës (përmes https://tp.consular.go.th/), por do të duhet vetëm të japë detajet e pasaportës, vaksinimin dhe një politikë sigurimi shëndetësor prej 10,000 dollarësh. Sistemi më pas do të lëshojë automatikisht një kod QR të Thailand Pass për aplikantët. Ndërkohë, Thais nuk do t’u kërkohet më të aplikojnë për një Tajlandë Pass.

Me të mbërritur në Tajlandë, udhëtarët e vaksinuar duhet t’i nënshtrohen kontrollit të hyrjesdhe më pas do të lejohet hyrja dhe janë të lirë të shkojnë kudo në mbretëri.

Udhëtarë të pavaksinuar/pa vaksinuar plotësisht të cilët janë në gjendje të ngarkojnë prova e një RT-PCR negative ose test profesional ATK brenda 72 orëve të udhëtimit nëpërmjet sistemit Tajland Pass do të lejohet gjithashtu hyrja dhe janë të lirë të shkojnë kudo në mbretëri.

CCSA miratoi gjithashtu më tej lehtësimin e kontrolleve mbarëkombëtare të COVID-19 me tre zona të koduara me ngjyra: Zonat Pilot Turistike ose zonat blu, Zona e Mbikëqyrjes ose e Gjelbër, dhe Zonat nën Mbikëqyrje të rreptë ose zona e verdhë.

Vende argëtimi gjatë natës; të tilla si, baret, baret dhe sallonet karaoke në zonën e gjelbër dhe blu do të lejohen të rifillojnë funksionimin, duke përfshirë shitjen dhe konsumimin e pijeve alkoolike në ambiente deri në orën 24:00. Sidoqoftë, të gjitha mjediseve u thuhet që t’i përmbahen rreptësisht udhëzimeve të parandalimit.

CCSA hoqi gjithashtu kërkesën e karantinës për kontaktin me rrezik të lartë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles