Përbërësit

  • 1 paketim alga nori
  • 250 gr oriz për sushi
  • 1 tranguj
  • 250 gr salmon i tymosur
  • ½ lugë hudhër pluhur
  • Mëlmesa
  • Biber i zi

Hapat

o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i

Orizi zihet në ujë me kripë pastaj kullohet nga lëngu i tepërt. Në orizin e zier shtohen hudhra dhe mëlmesa sipas shijës.

Trangulli pritet për së gjatë në tetë pjesë ndërsa salmoni i tymosur pritet në shirita, në bazën nga bambuja vendoset një fletë algash nori dhe lyhet me një shtresë orizi në trashësinë 0,5 centimetra.

Në anën e poshtme të algës nori, përmbi oriz vendoset tërthor një shkop trangulli dhe disa shirita të salmonit të tymosur.

Me ndihmë e bazës nga bambujai fort bëhet roje, alga nori zbutet vetë nga orizi i lagësht dhe i nxehtë prandaj roleja mund të pritet në copa të trashësisë 2 centimetra.

Ju bëftë mirë!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

KuzhinaShqiptare.com është platformë online për dashamirët e kuzhinës dhe ushqimit të shijshëm. Çdo ditë, stafi jonë ju sjellë receta të reja nga Kuzhina Shqiptare dhe ajo e huaj, receta këto të cilat ju mund t’i përgatitni lehtë në ambientin tuaj shtëpiak.