Përbërësit

 • 1 pulë e vogel
 • 5-6 karrota te vogla
 • 1 tufe magdanoz
 • 4-5 piper i zi kokerr
 • 1 qepë
 • 4-5 gjethe dafine
 • 1-2 luge melmesa vegete ose krip ose 1:1

Hapat

 1. nga magdanozi marim vetem trungun e gjelbert, sepse gjethet shperndahen gjithandej.
 2. Qepen e ndajme ne dysh dhe e pjekim pak mbi pllake te nxehte.
 3. Pulen e pastojme dhe e ndajme ne pjese me te vogla(zakonisht per supen perdorim ato pjese qe nuk kane shume sasi mishi si krihet,qafa dhe sipasd eshires suaj).
 4. Pulen e veme ne tengjere dhe e mbulojme me uje.
 5. Shtojme qepen e pjekur pak,karrotat e grira ne rrathe,melemesat si kripen dhe vegeten dhe piperin e zi kokerr.
 6. Shtojme dhe gjethet e dafines dhe e vemene zjarre te vloj-zihet per 2 ore ne tengjere te thjesht ose 20 minuta ne expreso.
 7. Pasi pjeset e pules te jene zier e largojme nga zjarri dhe servojme te nxehte.