Studimi i ri zbulon se opioidet mund të përkeqësojnë dhimbjen e IBD

Një studim i ri sugjeron se opioidet dhe sëmundja inflamatore e zorrëve (IBD) nuk përzihen. Ironikisht, qetësuesit popullorë mund të përkeqësojnë simptomat e zorrëve, duke rritur dhimbjen në vend që ta qetësojnë atë.

Sabita Roy, PhD, një mikrobiologe dhe Maria Abreu, MD, një gastroenterologe, të dyja në Sistemin Shëndetësor të Universitetit të Miami, donin të zbulonin nëse opioidet e përkeqësojnë inflamacionin e IBD ose nëse njerëzit me inflamacion më të keq thjesht kanë nevojë për më shumë opioidë për t’ia dalë mbanë. ditën e tyre.

Dr. Roy dhe Abreu shkaktuan IBD në një grup minjsh dhe i sollën ata në faza identike të ashpërsisë së simptomave. Më pas ata u dhanë disa prej minjve doza qetësues opioidë dhe vëzhguan se si u zhvilluan simptomat e tyre. Rezultatet ishin të qarta. Minjtë që morën ilaçin zhvilluan simptoma shumë më të këqija të IBD krahasuar me ata që nuk morën opiode.

“Kjo është padyshim një çështje klinike shumë e rëndësishme,” thotë Abreu. “Po, dhimbja është një pjesë kryesore e sëmundjes, por ne nuk duam ta përkeqësojmë sëmundjen duke trajtuar dhimbjen.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles