Rezultati negativ i testit COVID-19 tani kërkohet për udhëtimin ajror në SHBA

spot_img

Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) njoftoi se do të kërkojë një test negativ Covid-19 nga të gjithë pasagjerët ajror që hyjnë në Shtetet e Bashkuara.

Përpara nisjes për në Shtetet e Bashkuara, një test i kërkuar, i kombinuar me rekomandimet e CDC-së për t’u testuar sërish 3-5 ditë pas mbërritjes dhe për të qëndruar në shtëpi për 7 ditë pas udhëtimit, do të ndihmojë në ngadalësimin e përhapjes së COVID-19 brenda komuniteteve amerikane nga udhëtimi. -Infeksionet e lidhura. Testimi para nisjes me rezultatet e njohura dhe të vepruara përpara fillimit të udhëtimit do të ndihmojë në identifikimin e udhëtarëve të infektuar përpara se të hipin në aeroplan.

Pasagjerët e ajrit janë të detyruar të bëni një test viral (një test për infeksionin aktual) brenda 3 ditë para nisjes së fluturimit të tyre për në SHBAdhe siguroni dokumentacionin me shkrim të rezultatit të testit të tyre laboratorik (letër ose kopje elektronike) në linjën ajrore ose siguroni dokumentacionin se jeni shëruar nga COVID-19.

Linjat ajrore duhet të konfirmojnë rezultatin negativ të testit për të gjithë pasagjerët ose dokumentacionin e rikuperimit përpara se të hipin.

Nëse një pasagjer nuk siguron dokumentacionin e një testi negativ ose rikuperimi ose zgjedh të mos bëjë një test, linja ajrore duhet t’ia refuzojë hipjen pasagjerit.

“Testimi nuk eliminon të gjithë rrezikun,” thotë Drejtori i CDC Robert R. Redfield, MD“por kur kombinohet me një periudhë qëndrimi në shtëpi dhe masat paraprake të përditshme si mbajtja e maskave dhe distancimi social, mund ta bëjë udhëtimin më të sigurt, më të shëndetshëm dhe më të përgjegjshëm duke reduktuar përhapjen në aeroplanë, në aeroporte dhe në destinacione.”

Testimi para dhe pas udhëtimit është një shtresë kritike për të ngadalësuar futjen dhe përhapjen e COVID-19. Kjo strategji është në përputhje me fazën aktuale të pandemisë dhe mbron në mënyrë më efikase shëndetin e amerikanëve.

Më shumë se 4,400 njerëz në vend vdiqën nga koronavirusi të martën, sipas një baze të dhënash të New York Times. Numri i vdekjeve të së martës, i cili vendosi një tjetër rekord ditor, përfaqësoi të paktën 1,597 njerëz më shumë se ata të vrarë në sulmet terroriste të 11 shtatorit 2001. Numri i vdekjeve në SHBA, tashmë më i larti në botë me një diferencë të madhe, tani është rreth 380,000.

Zëvendës Presidentja Ekzekutive e Çështjeve Publike dhe Politikave të Shoqatës së Udhëtimit të SHBA-së Tori Emerson Barnes tha, “Ne e vlerësojmë njoftimin e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve për një kërkesë të testimit COVID-19 për udhëtarët ndërkombëtarë.

Një kërkesë testimi siguron një shtresë tjetër sigurie për udhëtimet ndërkombëtare dhe duhet të shoqërohet me politika të tjera të bazuara në rrezik – duke përfshirë heqjen e kufizimeve ndërkombëtare të udhëtimit përbrenda dhe heqjen e çdo kërkese karantine pas mbërritjes.

Me një kërkesë ndërkombëtare të testimit, vizitorët ndërkombëtarë dhe banorët e kthyer do të testohen me ritme shumë më të larta se publiku i gjerë dhe do të paraqesin një rrezik shumë më të ulët të transmetimit të sëmundjes. Kështu që do të kishte kuptim të hiqeshin kufizimet ndërkombëtare të udhëtimit dhe kërkesat e karantinës në të njëjtën kohë.

Me një qasje të bazuar në rrezik, të shtresuar për shëndetin dhe sigurinë në çdo aspekt të udhëtimit, është e mundur të mbrohet shëndeti publik dhe të lejohet rifillimi i sigurt i udhëtimit.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles