Si të mbroni të dhënat tuaja në një SHBA post-Roe

Ndërsa vendi përballet me mundësinë e një reduktimi të madh aborti aksesi, aplikacionet e gjurmimit të periudhave janë vënë nën shqyrtim më të madh. Për të marrë disa përgjigje folëm me Cooper Quintinnjë teknolog i lartë i stafit në Fondacionin jofitimprurës Electronic Frontier, i fokusuar në internet dhe liritë civile, në lidhje me të dhënat që mund të mbledhë aplikacioni juaj i gjurmimit të periodave dhe çfarë masash paraprake mund të merrni për të ruajtur privatësinë tuaj kur kërkoni informacione për abortin në një Amerikë pas Roe.

Kjo intervistë është redaktuar për gjatësi dhe qartësi.

Aplikacionet e gjurmimit të periudhave mund të mbledhin më shumë të dhëna nga sa mendoni

Shëndeti i Përditshëm: Kur një person përdor një aplikacion për gjurmimin e periodave, çfarë lloj të dhënash mund të regjistrohen?

Cooper Quintin: Natyrisht, të dhëna nëse jeni në ciklin tuaj apo jo, të dhëna nëse keni humbur ciklin tuaj, nëse keni humbur periodat tuaja, kur ka qenë perioda juaj e fundit. Disa nga aplikacionet madje kërkojnë të dhëna për kohën kur keni bërë seks, çdo gjë tjetër për gjendjen shpirtërore ose shëndetin që mund të ndodhë. Ka shumë të dhëna që mund të futen në këto.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles