Si speci më i nxehtë në botë zbarkoi një burrë në spital

Garat e të ngrënit shpesh përfundojnë me dhimbje stomaku, dispepsi dhe, nëse jemi të sinqertë, ndoshta me pak lot. Një konkurs i kohëve të fundit për të ngrënë spec djegës dërgoi një burrë në dhomën e urgjencës pasi konsumoi një spec djegës Carolina Reaper.

Libri i Rekordeve Botërore Guinness shpalli Carolina Reaper, edukuar nga Ed Currie në Fort Mill, Karolina e Jugut, si speci më i nxehtë në botë në nëntor të vitit 2013.

Shkencëtarët matin përqendrimin e përbërjes kimike kapsaicina – komponenti që prodhon “hot” në specat djegës – në speca dhe në ushqime të tjera pikante. Sa më i lartë të jetë përqendrimi, aq më të larta janë njësitë e nxehtësisë në atë që quhet shkalla Scoville.

Nxehtësia e Carolina Reaper u mat në 1,569,000 njësi. Kjo është gati një milion njësi më e nxehtë se speci famëkeq Ghost Pepper, i cili vjen me 600,000 njësi dhe që mbante titullin e specit më të nxehtë në vitin 2007.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles