Shumica e programeve të udhëtimit nuk ofrojnë konsideratë të veçantë për udhëtarët LGBTQ+

Një javë në Muajin e Krenarisë 2022 dhe të dhënat e reja nga një sondazh i 229 menaxherëve evropianë të udhëtimit të kryer nga Business Travel Show Europe kanë zbuluar se dy të tretat (66 përqind) e programeve të udhëtimit nuk ofrojnë konsideratë të veçantë për udhëtarët LGBTQ+.

Mbi një e katërta (26 për qind) e programeve parashikojnë komunitetin LGBTQ+ dhe një plan tjetër 8 për qind para përfundimit të vitit, por, kur krahasohet me grupet e tjera të nënpërfaqësuara historikisht, komuniteti LGBTQ+ është më pak i siguruar.

A është ndërtuar politika/programi juaj i udhëtimit me konsideratë të veçantë për udhëtarët e mëposhtëm?

po

Nr

Ne planifikojmë këtë vit

Eshte shume e shtrenjte

LGBTQ+

26

66

8

0

Gra solo

42

51

8

0

Komunitetet e margjinalizuara (besimi, raca, feja)

31

62

7

0

Njerëzit me kërkesa për aksesueshmëri

47

41

10

1 1

Të rinjtë

30

65

3

1 1

Njerëz të moshuar

31

61

8

0

“Sipas ONS, rreth 2.7% e britanikëve mbi 16 vjeç u identifikuan si LGB në 2019, një rritje prej 2.2% nga viti në vit. Është vlerësuar se 200,000-500,000 njerëz të tjerë në Mbretërinë e Bashkuar janë trans. Megjithatë, këto komunitete janë subjekt i një sasie disproporcionale të abuzimit dhe krimit të urrejtjes,” tha Zëvendës Presidenti Ekzekutiv i BTN Group Louis Magliaro.

“Muajin e kaluar, Asher & Lyric Fergusson kryen 350 orë kërkime për të krijuar Indeksin e Sigurisë së Udhëtimit LGBTQ+, i cili vlerëson 203 vendet më të mira dhe më të këqija për udhëtimet LGBTQ+ në vitin 2022. Shumë vende afrikane, të Lindjes së Mesme dhe Karaibeve janë ndër më të këqijat, por ju mund të tronditet kur shikon normat e Shteteve të Bashkuara vetëm në vendin e 24-të. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që çdo kompani me udhëtarë në komunitetin LGBTQ+ t’i mbrojë ata në mënyrë proaktive dhe të sigurojë detyrën e tyre të kujdesit për çdo sekondë që udhëtojnë nën mbikëqyrjen e tyre.”

Business Travel Show Europe po pret një masterclass – të hapur për të gjithë – të quajtur Bërja e diversitetit, barazisë dhe përfshirjes realitet në udhëtimet e biznesit. Ai zhvillohet të enjten më 30 qershor në orën 11:30 dhe do të organizohet nga Carol Fergus, Drejtore e Global Travel, Events and Ground Transportation – Fidelity International, dhe Steve Geneux, Drejtor i Përgjithshëm/Zëvendës President Menaxhimi i Llogarisë dhe Operacionet – BCD Travel.

“DEI më në fund po merr vëmendjen që i nevojitet në udhëtimet e korporatave dhe tani ka disa shembuj fantastikë të blerësve dhe furnitorëve që punojnë së bashku për të arritur ndryshimin e vërtetë,” shtoi Magliaro.

“Në këtë sesion shumë interaktiv, le të ndajmë se çfarë mund të bëjmë të gjithë për t’i bërë profesionistët e menaxhimit të udhëtimeve më të larmishëm, për të mbyllur boshllëqet e talenteve në zinxhirin e furnizimit dhe për të bërë siç duhet nga udhëtarët tanë nga prejardhje të ndryshme.”

Business Travel Show Europe zhvillohet midis 29-30 qershor 2022 në ExCeL London me hyrje falas, program konferencash dhe mundësi rrjetesh për menaxherët e kualifikuar të udhëtimit, blerësit dhe rezervuesit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,757FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles