Një studim kombëtar zbulon se shtatë në 10 të rritur favorizojnë mbulimin universal të sigurimit shëndetësor për kontracepsionin dhe gratë, prindërit dhe grupet minoritare janë mbështetësit më të mëdhenj.

Mbulimi i detyrueshëm i sigurimit të kontrollit të lindjes është një temë e diskutueshme. Por tani, një e re studim, botuar në Gazeta e Shoqatës Mjekësore Amerikane, zbulon se 69 përqind e amerikanëve besojnë se planet e sigurimit shëndetësor duhet të kërkohen për të mbuluar kontrollin e lindjes.

Gjetjet vijnë pikërisht kur Gjykata e Lartë e SHBA po peshon vendimin e saj në një sfidë ligjore të profilit të lartë ndaj dispozitave të Aktit të Kujdesit të Përballueshëm (AKK) që mandatojnë mbulimin e sigurimit shëndetësor të kontracepsionit.

Më shumë se 2,000 të rritur, në të 50 shtetet dhe në Distriktin e Kolumbisë, përfunduan sondazhin, i cili u kërkoi pjesëmarrësve mendimet e tyre mbi kontrollin e lindjeve, si dhe një gamë të gjerë temash të kujdesit shëndetësor.

Autorja kryesore e studimit, Michelle Moniz, MD, OB/GYN dhe studiuese në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Miçiganit, tha: “Gjetjet tona sugjerojnë që një shumicë e qartë, rreth shtatë nga 10 të rritur në të vërtetë mbështesin kërkesat për mbulimin e kontrollit të lindjes në të gjithë shëndetin. planet e sigurimit.”

Shikoni: Metodat e kontrollit të lindjes »

“Ne u përpoqëm ta bënim këtë pyetje në një mënyrë sa më të paanshme që të ishte e mundur,” tha Moniz, duke shtuar se sondazhi ishte unik sepse studiuesit ishin në gjendje të karakterizonin individët që kishin të ngjarë të ishin në favor të politikës.

“Gratë, grupet e pakicave racore dhe etnike dhe prindërit në fakt kishin më shumë gjasa se të rriturit e tjerë për të mbështetur kërkesën për mbulim kontraceptiv,” tha Moniz. Zezakët dhe hispanikët ishin grupet minoritare që ishin më në favor të mandatit.

Mbështetja e pjesëmarrësve për mbulimin e detyrueshëm të shërbimeve të tjera mjekësore ishte edhe më e lartë, me 75 përqind të të anketuarve që treguan se mbështesin mbulimin për shërbimet e kujdesit shëndetësor mendor.

Duke vënë në dukje se shumica e të rriturve amerikanë mbështesin mbulimin e një sërë shërbimesh shëndetësore, duke përfshirë kontrollin e lindjes, Dr. Moniz tha, “Besimi im personal është se politikat shëndetësore në të gjithë Shtetet e Bashkuara mund të kenë një shans më të mirë për të përmirësuar shëndetin kur ato politika pasqyrojnë preferencat e shumica e amerikanëve.”

Lajme të ngjashme: Opsionet e kontrollit të lindjes »

ACA kërkon që punëdhënësit e një madhësie të caktuar t’i ofrojnë forcës së tyre punëtore me kohë të plotë sigurime shëndetësore, duke përfshirë mbulimin për të gjithë kontraceptivët e miratuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA). Nëse ata nuk e ofrojnë këtë mbulim, ata i nënshtrohen një gjobe.

Në vitin 2012, kur kjo pjesë e AKK-së hyri në fuqi, disa organizata fetare kundërshtuan dhe negociuan rregulla që lejonin disa punëdhënës fetarë, si spitalet dhe universitetet e drejtuara nga kisha, që të mbulonin kostot e kontrollit të lindjes nga një sigurues i palës së tretë. Bizneset fitimprurëse nuk mund të aplikojnë për këtë përjashtim dhe të paktën 48 raste të veçanta janë ngritur nga kompanitë që sfidojnë ligjin për arsye fetare.

Në muajin qershor, Gjykata e Lartë pritet të vendosë për të parën nga këto çështje, që është Sebelius kundër Hobby Lobby Stores. Pronarët e krishterë të dyqaneve të zinxhirit të arteve dhe artizanatit argumentojnë se besimet e tyre fetare i pengojnë ata të paguajnë për lloje të caktuara të kontrollit të lindjes të miratuara nga FDA, të tilla si pajisjet intrauterine (IUD) dhe pilula e mëngjesit.

Lexoni: Aktivistët e Shëndetit dhe të Drejtave të Grave flasin për të mbrojtur mbulimin e kontracepsionit »

Courtney Everette ndau arsyet e saj për mbështetjen e mbulimit të mandatuar të kontrollit të lindjes. Si adoleshente, ajo filloi të merrte kontrollin hormonal të lindjes për të trajtuar endometriozën, një gjendje e dhimbshme që shkakton gjakderdhje të rëndë dhe mund të çojë në infertilitet nëse nuk menaxhohet siç duhet. Në vitin 2008, ajo u diagnostikua me një çrregullim të koagulimit të gjakut të quajtur sindromi antifosfolipid (APS) dhe nuk mund të përdorte më kontrollin hormonal të lindjes.

“Opsioni që mjeku im mendoi se ishte më i përshtatshmi duke pasur parasysh të gjitha shqetësimet e mia shëndetësore ishte përdorimi i një IUD prej bakri, i cili është tepër i shtrenjtë,” tha Everette. Para ACA, sigurimi i Everette mbulonte një pjesë të shpenzimeve të saj, por ajo duhej të paguante disa qindra dollarë nga xhepi.

“Unë ende përdor DIU-të e bakrit si metodën time të kontrollit të lindjes dhe është shumë mirë që tani është e mbuluar,” thotë Everette, e cila vendosi të kishte fëmijë jo shumë kohë pasi u diagnostikua me APS. “Si një familje me dy fëmijë, shpenzimet mjekësore mund t’ju bëjnë ose prishin muajin tuaj.”

Mësoni më shumë: IUD-të konsiderohen të sigurta për adoleshentët »

Format afatgjata të kontrollit të lindjes, të tilla si DIU, që nuk kërkojnë që pacientët të kujtojnë të bëjnë diçka çdo ditë, janë ndër llojet më efektive të kontracepsionit, tha Daniel Grossman, një OB/GYN dhe zëvendëspresident për kërkime në. Ibis Shëndeti Riprodhues.

Sidoqoftë, këto metoda të kontrollit të lindjes shpesh kanë kosto më të mëdha paraprake dhe mund të jenë jashtëzakonisht të shtrenjta për pacientët që nuk kanë mbulim përmes një plani sigurimi shëndetësor.

Grossman vazhdoi duke thënë se shumë shpesh kur gratë pyeten se çfarë metode duan të përdorin, ose kur bëjnë një zgjedhje, kostoja është një komponent thelbësor i atij vendimi.

“Në të kundërt, kur çështja e kostos hiqet dhe gratë marrin këshilla të bazuara në prova për opsionet e kontracepsionit, priret të ketë një përdorim të lartë të llojeve më efektive të kontrollit të lindjes,” tha Grossman.

“Nuk ka dyshim se kostoja është një pengesë e rëndësishme për aksesin në metodat më efektive të kontracepsionit. Në të njëjtën kohë, nga perspektiva e sistemeve shoqërore dhe shëndetësore, është tepër me kosto efektive ofrimi i këtyre metodave. Ato mund të kenë një kosto më të lartë fillestare, por mund të ndihmojnë në reduktimin e shtatzënisë së padëshiruar dhe të ndihmojnë gratë të arrijnë qëllimet e tyre të jetës, “tha Grossman.