Shtetet e Bashkuara të quajtur Tregu i burimit kryesor për Leipzig

spot_img

Qyteti gjerman i Leipzig njoftoi statistikat e turizmit për vitin 2019. Ka qenë një tjetër vit rekord me radhë për industrinë e turizmit në Leipzig.

Qendra e qytetit prej 1,5 kilometrash katrorë të Leipzig-ut është qendra më kompakte e qytetit në Evropë, duke e bërë atë të përsosur për një shëtitje të gjerë pazaresh pa u lënduar në këmbë. E listuar si një nga 52 vendet për të shkuar nga New York Times, Leipzig regjistroi 1.929.694 mbërritje (+5.1 përqind) dhe 3.602.857 qëndrime fjetje (+6.7 përqind) vitin e kaluar. Këto shifra përfundojnë dekadën e suksesshme të Leipzigut që nga viti 2010.

Rritja më e madhe u krijua midis udhëtarëve gjermanë. Në krahasim me vitin 2018, fjetjet nga Gjermania u rritën me 8.3 për qind duke arritur në 3.070.287 në vitin 2019. Me një total prej 1.670.046, ardhjet rezultuan po aq të kënaqshme duke kryesuar shifrat e vitit 2018 me 6.6 për qind. Kjo përbën afërsisht 85 përqind të të gjitha netëve. Më të vizituarit ishin muajt qershor (295.000 netë) dhe tetor (293.862 netë).

10 tregjet më të mira ndërkombëtare (përsa i përket fjetjeve) ishin:

  1. Shtetet e Bashkuara: 47,159 (- 4,4%)
  2. Austri: 38.790 (- 5.5%)
  3. Zvicër: 38.315 (- 8.0%)
  4. Holandë: 37.438 (+ 0.1%)
  5. Mbretëria e Bashkuar: 35.996 (- 11.7%)
  6. Polonia: 33.860 (+ 8.4%)
  7. Itali: 20.407 (+ 13.4%)
  8. Rusi: 19.836 (- 10,4%)
  9. Republika Çeke: 18.932 (+ 27.5%)
  10. Francë: 16.523 (- 3.2%)

Pavarësisht një rënieje të lehtë prej -1.8 për qind në njëditoret ndërkombëtare krahasuar me vitin 2018, zhvillimi pesëvjeçar (2015-2019) tregon një rritje dyshifrore prej 25.3 për qind. Muajt ​​e verës qershor (59.909), korrik (59.295) dhe gusht (53.807) performuan më së miri në vitin 2019.

Volker Bremer, CEO i Leipzig Turizmit dhe Marketingut (LTM) GmbH, është i kënaqur për rekordin e ri të të ftuarve: “Aktivitetet tona të gjera të marketingut në Gjermani dhe jashtë saj, si dhe institucionet kulturore të Leipzigut si Gewandhausorchester, Opera Leipzig, Kori i Djemve të St. Thomas dhe muzetë e shumtë të ndryshëm kanë luajtur një rol të madh në tërheqjen e më shumë të ftuarit edhe një herë. Ne do të vazhdojmë të mbështetemi në bashkëpunimin e suksesshëm me Panairin e Leipzig (Leipziger Messe GmbH) dhe iniciativën e kongresit ‘do-it-at-leipzig.de’.

Duke marrë parasysh 2.1 milionë netëqëndrimet në rajon, destinacioni REGJIONI LEIPZIG arriti gjithsej 5.7 milionë netë në vitin 2019, që është një përqindje prej 27.6 për qind në Saksoni. Me një plus prej 4.7 për qind në mesin e shtretërve të hoteleve në 2019 (19.823 nga 12.2019), trendi pozitiv është i dukshëm edhe në sektorin e akomodimit. Mesatarisht, vizitorët kaluan 1,9 ditë në qytet duke kontribuar në një normë frekuentimi prej 67,2 për qind (hotele me 25 ≤ dhoma).

Volker Bremer është optimist për të ardhmen: “Udhëtimet në qytet janë ende në trend në Gjermani dhe Leipzig është një destinacion i ardhshëm. Përveç kësaj, duke qenë se ndodhet vetëm një orë me tren larg Berlinit dhe lidhjeve globale të fluturimeve të kryeqytetit, Leipzig është lehtësisht i arritshëm. Renditja e fundit në listën prestigjioze të New York Times “52 vende për të shkuar” është një shembull i shkëlqyer i reputacionit të qytetit. Ne po punojmë për të zgjeruar këtë imazh pozitiv duke intensifikuar PR, bashkëpunimin kreativ të projekteve si dhe duke ruajtur bashkëpunimin tonë të ngushtë me Bordin Kombëtar të Turizmit Gjerman (GNTB). Prandaj presim rritje të mëtejshme në 2020 dhe 2021. Nga viti 2022, ne kërkojmë të arrijmë 4 milionë.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles