Seychelles prezanton tarifën e uljes prej 15 dollarësh për pasagjerët ndërkombëtarë

spot_img

Tarifa e uljes në Seychelles

Seychelles tashmë ka tarifa të lidhura me biletat e linjës ajrore, por janë vendosur të shtojnë një të re që do të hyjë në fuqi nga 1 prilli i këtij viti. Ajo quhet taksa e zbarkimit. Duke filluar nga 1 Prilli, të gjithë pasagjerët që mbërrijnë me një fluturim ndërkombëtar do të paguajnë një tarifë të re uljeje prej 15 dollarë amerikanë.

Taksa e re e Zbarkimit ka konfirmuar në një letër drejtuar Drejtorit Ekzekutiv të Autoritetit të Aviacionit Civil të Seychelles nga Didier Dogley, Ministri i Turizmit, Aviacionit Civil, Porteve dhe Marinës më 1 shkurt.

Konferenca e fundit e aviacionit në Mombasa dhe Konferenca e fundit ROUTES Afrika e mbajtur në Gana trajtuan koston e udhëtimit ajror në Afrikë, e cila po pengohet nga taksat dhe taksat e qeverisë. Taksa e re e Zbarkimit të Seychelles bie pikërisht në përputhje me raportet e paraqitura dhe të diskutuara në këto takime. Taksat e karburantit, taksat e uljes dhe taksat janë mekanizma të lehtë për të rritur të ardhurat, por a janë këto me të vërtetë mënyra që ndihmojnë ekonominë të rritet?. Këto pyetje kur ngrihen mund të sjellin vetëm negative për Kontinentin e Afrikës dhe destinacionet e tij individuale turistike.

Seychelles ka qenë duke nxitur për pushime familjare dhe këta vizitorë po përdorin në shumë raste institucione turistike të vogla shtëpiake në Seychellois që zotërojnë dhe menaxhojnë. Rasti i ri i taksës së zbarkimit të Seychelles do të shohë që një familje prej katër anëtarësh të hajë gjashtëdhjetë dollarë të tjerë amerikanë në një paketë pushimi në Seychelles. Kjo do t’i nënshtrohet shënimeve të mëtejshme në programe.

Bordi i Turizmit do të duhet ta shesë këtë taksë të re në Panairin e ardhshëm të Turizmit në Berlin në mars, sepse të gjitha paketat për në Seychelles nuk po tregojnë këtë taksë të re që vjen mbi rritjen e tarifave për disa ishuj të tregtuar si parqe natyrore dhe siç është IATA. duke konfirmuar se COVID19 (Corona Virus) po ndikon në kërkesën e pasagjerëve. Paketat për në Seychelles janë kontraktuar më shumë se një vit më parë dhe rritjet në mes të vitit shpesh shqetësojnë partnerët tregtarë të turizmit dhe mund të kenë pasoja negative.

Burimi: Saint Ange Tourism Report

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles