Shkencëtarët thonë se trajtimi dhe hulumtimi i goditjes në tru duhet të përfshijnë personat me aftësi të kufizuara dhe çmenduri

Një në katër të rritur amerikanë (26 përqind) jetojnë me një formë të paaftësiasipas Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC). Megjithatë, kur këta individë pësojnë një goditje, shkaku i pestë kryesor i vdekjeve në vend, për Shoqata Amerikane e Zemrës (AHA)ata shpesh pësojnë vonesa në trajtim ose nuk mjekohen fare.

Historikisht, të rriturit me aftësi të kufizuara janë përjashtuar nga provat klinike, gjë që shpjegon pse nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të treguar se si do t’i përgjigjeshin trajtimi i goditjes. Mjekët gjithashtu priren të përcaktojnë se një goditje në tru është më e rëndë tek këta individë dhe i konsiderojnë ata përtej shpresës për trajtim.

Duke e njohur këtë dhe nevojën për të përmirësuar kujdesin dhe rezultatet e goditjes në tru për këtë popullatë të pashërbyer, AHA dhe Shoqata Amerikane e Strokeve (ASA) nxorën një deklaratë më 28 mars në lidhje me personat me aftësi të kufizuara ekzistuese ose demencë që marrin trajtim për goditje ishemike.

Njerëzit me demencë ose paaftësitë ekzistuese që marrin trajtim në kohën e duhur të goditjes, siç është terapia për heqjen e mpiksjes, mund të shmangin paaftësinë shtesë dhe kostot më të larta të kujdesit, tha organizata deklarata e tyre, e botuar në revistë Goditja në tru.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles