SHBA shpalli numrat ndërkombëtarë të vizitorëve për vitin 2022

spot_img

Zyra Kombëtare e Udhëtimit dhe Turizmit të Shteteve të Bashkuara (NTTO) njoftoi shifrat e udhëtimit dhe turizmit për dhjetor 2022 dhe për vitin kalendarik 2022.

Vëllimi total i vizitorëve ndërkombëtarë rezidentë jo-SHBA në Shtetet e Bashkuara prej 5,015,338, u rrit +46,2% krahasuar me dhjetorin 2021 dhe përfaqësoi 72,9% të vëllimit total të vizitorëve para COVID-it të raportuar për dhjetor 2019, nga 75,5 në nëntor.

Në vitin 2022, mbërritjet totale të vizitorëve ndërkombëtarë arritën në 50,869,685, një rritje prej 128.3% nga viti 2021, por ishte 64% e totalit të mbërritjeve të vizitorëve ndërkombëtarë në 2019.

dhjetor 2022

Në dhjetor 2022, vëllimi i vizitorëve jashtë shtetit në Shtetet e Bashkuara prej 2,481,680 u rrit +46,0% nga dhjetori 2021. Dhjetori 2022 ishte muaji i njëzet e një radhazi që totali i mbërritjeve ndërkombëtare jorezidente në Shtetet e Bashkuara u rrit me një vit më parë bazë të vitit (YOY).

Nga 20 vendet kryesore që gjenerojnë turistë në Shtetet e Bashkuara, Kolumbia (me 99,472 vizitorë) dhe Kosta Rika (me 34,559) ishin të vetmet vende që raportuan një rënie të vëllimit të vizitorëve në dhjetor 2022 krahasuar me dhjetorin 2021, me -23,3%. , dhe një ndryshim -11.8% respektivisht.

Numri më i madh i ardhjeve ndërkombëtare të vizitorëve ishte nga Kanadaja (1,370,912), Meksika (1,162,746), Mbretëria e Bashkuar (315,610), Brazili (150,616) dhe Franca (121,284). Të kombinuara, këto pesë tregje kryesore burimore përbënin 62.2% të totalit të mbërritjeve ndërkombëtare.

Viti 2022

Të gjitha rajonet e botës raportuan një rritje të volumit të vizitorëve në Shtetet e Bashkuara nga viti 2021, rajoni më i madh i burimit është Evropa Perëndimore me 10,341,306 vizitorë (+509,2% vjet). Oqeania, me 798,444 vizitorë, pati rritjen më të madhe të përqindjes prej 1084.7% në vit.

Rajoni botëror që raportoi rritjen më të vogël të përqindjes në vitin 2022 ishte Amerika Qendrore me 1,191,561 ardhje që përfaqësojnë një rritje prej vetëm +0,9% në vit.

Nju Jorku raportoi vëllimin më të madh të mbërritjeve të vizitorëve si një port hyrje për vitin 2022 (4,450,767). Miami ishte i dyti (3,815,420), i ndjekur nga Los Angeles (2,071,421).

Nisje ndërkombëtare nga Shtetet e Bashkuara

Nisjet e vizitorëve ndërkombëtarë të shtetasve amerikanë nga Shtetet e Bashkuara arritën në total:

  • 8,318,147 në dhjetor 2022, një rritje prej 38,5% krahasuar me dhjetorin 2021 me largimet totale që arritën në 93,8% të vëllimit parapandemisë dhjetor 2019.
  • 80,729,714 në vitin 2022, një rritje prej 65.7% krahasuar me 2021, me largime totale ende 18.7% nën vëllimin e para-pandemisë 2019.

Dhjetori 2022 ishte muaji i njëzet e një radhazi që totali i largimeve të vizitorëve ndërkombëtarë të shtetasve amerikanë nga Shtetet e Bashkuara u rrit në bazë vjetore.

Meksika regjistroi vëllimin më të madh të vizitorëve në dalje si për dhjetor ashtu edhe për 2022.

  • Në dhjetor, vëllimi i vizitorëve dalës në Meksikë ishte 3,697,009 (44.4% e totalit të nisjeve në dhjetor).
  • Në vitin 2022, vëllimi i vizitorëve të jashtëm në Meksikë ishte 33,539,995 (41,5% e totalit të nisjeve në 2022).

Kanadaja regjistroi një rritje vjetore prej 95.0% në dhjetor 2022.

  • Vëllimi i jashtëm drejt Kanadasë arriti në 9,088,472 në 2022, 334.1% më shumë që nga viti 2021, por ishte ende vetëm 60.6% e vëllimit para-pandemisë dhjetor 2019.

Të kombinuara, Meksika (33,539,995) dhe Karaibet (9,207,788) përbënin 53.0% të totalit të largimeve të vizitorëve ndërkombëtarë të shtetasve amerikanë në 2022, 0.3 pikë përqindjeje më shumë nga nëntori 2022 YTD dhe 18.5 pikë përqindje më poshtë nga 2021.

Evropa ishte tregu i dytë më i madh për vizitorët jashtë SHBA-së për dhjetor 2022 dhe 2022.

  • Dhjetor, vëllimi i vizitorëve jashtë SHBA-së në Evropë u rrit me 95.0% krahasuar me dhjetorin 2021.
  • Vëllimi i jashtëm drejt Evropës arriti në 15,821,521 në 2022. Gjatë kësaj kohe, vëllimi i vizitorëve nga SHBA në Evropë u rrit 202% dhe përbën 19,6% të të gjitha nisjeve.

Në vitin 2022, pati ndryshime të dukshme në pjesën e tregut në krahasim me vitin 2021.

  • Rajonet jashtë shtetit u rritën në 47.2% të totalit të udhëtimeve nga 37.4% (rritje me 9.8 pikë përqindje) në 2021.
  • Meksika u ul në 41.5% të totalit të udhëtimit nga 58.3% (16.8 pikë përqindje poshtë) në 2021.
  • Kanadaja u rrit në 11.3% të totalit të udhëtimit nga 4.3% (rritje 7.0 pikë përqindje) në 2021.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles