Seks me Diabet: Pyetje të vështira për gjumin e burrave, përgjigje

Ju ndoshta keni dëgjuar se diabeti mund të ndikojë në seks. Pas te gjithave, glukozë e lartë në gjak prek të gjithë trupin tuaj, madje edhe pjesët tuaja më intime. “Për shumë njerëz, jeta e tyre seksuale është e rëndësishme,” thotë Evan Sisson, PharmD, CDEnjë profesor i asociuar në shkollën e farmacisë në Universitetin e Commonwealth të Virxhinias në Richmond, duke shtuar se kontrollet duhet të lënë kohë për një bisedë të hapur rreth jetës seksuale dhe shqetësimeve të pacientit.

Pse ereksionet e mia nuk janë si dikur?

Prej vitesh dihet mirë se mosfunksionim erektil (ED) është më e zakonshme tek meshkujt që kanë diabet. A studim i publikuar në korrik 2017 në revistë Mjekësia diabetike ofron të dhëna për prevalencën e kësaj çështjeje: Burrat me diabet kanë 3.5 herë më shumë gjasa të kenë ED se meshkujt pa diabet.

Glukoza e lartë në gjak dëmton nervat, që do të thotë se sinjali “le të bëjmë seks” nuk arrin në penis. Ai gjithashtu ngushton enët e gjakut të penisit në mënyrë që të mos merrni gjak të mjaftueshëm në penis për një ereksion.

Nuk mund të kthehesh mbrapsht dëmtimi i nervave dhe enët e gjakut në penisin tuaj, por ju mund të parandaloni dëmtimin e mëtejshëm duke duke ulur A1C tuajthotë urologu Ajay Nangiabachelor i mjekësisë dhe bachelor i kirurgjisë, profesor i urologjisë në Qendrën Mjekësore të Universitetit të Kansasit në Kansas City.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles