Sa i sigurt është spitali juaj? — Shëndeti i përditshëm

Askush nuk pret një qëndrim në spital, por shumica e njerëzve presin të dalin në gjendje më të mirë sesa kur u shtruan. Realiteti i frikshëm është se gjërat mund të shkojnë keq gjatë udhëtimit të një pacienti nga diagnoza në trajtim dhe shërim – “gjëra që nuk supozohet të ndodhin kurrë”, tha Andrew Kenler, MD, një kirurg i përgjithshëm në Spitalin Bridgeport në Connecticut. Kjo është arsyeja pse pacientët duhet të jenë avokatët e tyre më të mirë dhe të ndihmojnë në sigurimin e kujdesit shëndetësor.

Rreth 440,000 vdekje amerikane çdo vit lidhen me gabime mjekësore të parandalueshme në spitale, sipas një studim i shtatorit në Journal of Patient Safety. “Ndryshimet e nevojshme përfshijnë jo vetëm mjekët dhe spitalet, por rritjen e pjesëmarrjes së pacientëve në vendimet e tyre të kujdesit shëndetësor,” shkroi autori i studimit John T. James, PhD.

Inkurajimi i njerëzve për të marrë një rol aktiv në kujdesin e tyre mjekësor është një pjesë e rëndësishme e Javës së Ndërgjegjësimit për Sigurinë e Pacientëve (2-8 Mars), një fushatë vjetore ndërgjegjësimi dhe edukimi e sponsorizuar nga grupi i avokimit të Fondacionit Kombëtar për Sigurinë e Pacientëve (NPSF). Tema e këtij viti është “Navigoni shëndetin tuaj … në mënyrë të sigurt”.

“Ne nuk duam të përqendrohemi vetëm në sigurinë e pacientit kur ndodh diçka e keqe,” tha presidenti i NPSF, Tejal K. Gandhi, MD, MPH, CPPS. “Ne duam që njerëzit të bëjnë pyetje dhe të krijojnë një partneritet me mjekët e tyre shumë përpara se ata “Jemi në spital apo edhe një pacient. Kur njerëzit janë të arsimuar mirë dhe bëjnë pyetjet e duhura, ata do të dinë saktësisht se çfarë të bëjnë kur të jenë pacientë.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles