Rritja e normave të depresionit të madh | Shëndeti i përditshëm

Rastet e rënda të depresionit në Amerikë po rriten me shpejtësi, sipas një studimi të pretendimeve mjekësore nga grupi i sigurimeve shëndetësore Blue Cross Blue Shield.

Raporti i titulluar “Depresioni i madh: Ndikimi në shëndetin e përgjithshëm”, zbuloi se diagnozat e depresionit të madh u rritën me 33 për qind midis 2013 dhe 2016, bazuar në të dhënat nga më shumë se 41 milionë anëtarë Blue Cross Blue Shield. Sipas hulumtimit, numri i përgjithshëm i amerikanëve të siguruar komercialisht që vuajnë nga depresioni i madh ka arritur në 9 milionë.

Normat e depresionit ishin më të lartat tek të rinjtë, duke u rritur me 63 për qind për adoleshentët dhe 47 për qind për mijëvjeçarët. (Pew Research i përcakton mijëvjeçarët si individë të lindur midis 1981 dhe 1996.) Normat ishin gjithashtu dy herë më të larta në mesin e grave sesa burrat.

“Ne jemi të shqetësuar se normat e depresionit po vazhdojnë të përshpejtohen dhe ne duhet të bëjmë më shumë punë për të identifikuar shkakun themelor,” thotë Trent Haywood, MD, nënkryetar i lartë dhe shef mjekësor për Shoqatën Blue Cross Blue Shield, një federatë e kompanitë lokale Blue Cross dhe Blue Shield.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles