Rreziku i depresionit perimenopauzal është i lartë; Udhëzimet speciale do t’i ndihmojnë gratë

Fusha e mjekësisë është rritur me të vërtetë në vlerësimin e saj për nevojën për të kuptuar faktorët që kontribuojnë në cenueshmërinë e grave ndaj depresionit. Për shembull, ka shumë më tepër mirëkuptim, shtrirje dhe trajtimi i depresionit gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes sot krahasuar me 20 vjet më parë.

Por depresioni gjatë permenopauzë është edhe më i shpeshtë se depresioni gjatë shtatzënisë, por dihet shumë pak për të. Lajmi i mirë: Shoqëria e Menopauzës së Amerikës së Veriut (NAMS) dhe Task Forca e Grave dhe Çrregullimeve të Humorit të Rrjetit Kombëtar të Qendrave të Depresionit kanë publikuar udhëzimet e para për vlerësimin dhe trajtimin e depresionit perimenopauzal, të publikuara në internet më 4 shtator 2018, njëkohësisht në revistë Menopauza dhe Gazeta e Shëndetit të Grave. Këto udhëzime janë miratuar gjithashtu nga Shoqëria Ndërkombëtare e Menopauzës.

Të lidhura: 7 mite të zakonshme rreth depresionit

Thyerja e stigmave për kujdes më të mirë të depresionit

“Ka shumë stigmë rreth menopauzës në përgjithësi, dhe ne donim t’i kushtonim vëmendje kësaj si një tjetër kontribues në prevalencën më të lartë të çrregullimeve të depresionit tek gratë,” thotë bashkëautori kryesor. Pauline M. Maki, PhD, të departamentit të psikiatrisë dhe departamentit të psikologjisë në Universitetin e Illinois në Çikago.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles