Rimëkëmbja e turizmit jashtë Kinës fillon sot

spot_img

Faza e dytë e rimëkëmbjes së turizmit jashtë Kinës fillon të hënën më 6 shkurt. Udhëtimi i turneut grupor kinez do të rifillojë në 20 vende.

Njëmbëdhjetë janë në Azi Paqësor: Kamboxhia, Indonezia, Laosi, Malajzia, Maldivet, Filipinet, Singapori, Sri Lanka, Tajlanda, Zelanda e Re dhe Fixhi.

9 të tjerat janë Emiratet e Bashkuara Arabe, Egjipti, Kenia, Afrika e Jugut, Rusia, Zvicra, Hungaria, Kuba dhe Argjentina.

Shitjet e paketave të udhëtimit në grup ndërkombëtar u pezulluan nga qeveria kineze më 24 janar 2020, ndërsa përgatitej të mbyllte kufijtë për shkak të pandemisë Covid-19.

Gjatë pandemisë më pak se 10% e udhëtarëve kinezë në dalje planifikuan të bënin përsëri një turne në grup. Udhëtimet me autobus të paketuar në treg janë imazhi popullor i turistëve kinezë. Megjithatë, ato shihen gjithnjë e më shumë se tregojnë mungesë përvoje dhe stili. Turnetë gjysmë të organizuara, të përshtatura sipas preferencave të udhëtarëve, do të bëhen forma më e rëndësishme e modelit të udhëtimit.”

Manuali i Turizmit Jashtë Kinës 2023: 88 mënyra praktike për t’u përgatitur për valën e re të vizitorëve kinezë paralajmëron destinacionet globale që të rimendojnë parakonceptimet e vjetruara: “Një segment me rritje të shpejtë janë udhëtimet gjysmë të organizuara. Kjo do të bëhet më e rëndësishme në vitet e ardhshme sesa turnetë e paketave. Turne të tilla organizohen ende nga operatorët turistikë, përfshirë OTA, por ato janë të personalizuara sipas dëshirave të klientëve.”

Por kërkesa për udhëtime në grup ka të ngjarë të zvogëlohet. Si Manual përsëritUdhëtarët për herë të parë nga qytetet kineze të nivelit më të ulët mund të qëndrojnë ende pas paketave të lira të tureve të tregut masiv, por për shumicën e destinacioneve dhe ofruesve të shërbimeve ata do të krijojnë më shumë probleme sesa fitime. Vazhdon: “Pandemia ka nënvizuar vitalitetin e lirisë së planifikimit të udhëtimit dhe eksplorimit të destinacioneve përmes një lente personale. Më shumë udhëtarë kinezë do të kërkojnë fleksibilitetin për të rishikuar itineraret e tyre sipas kërkesës dhe për të krijuar aktivitete shtesë ndërsa janë në destinacion, të cilat turnet në grup nuk mund t’i ofrojnë.

Manuali i Turizmit Jashtë Kinës 2023: 88 mënyra praktike për t’u përgatitur për valën e re të vizitorëve kinezë është bashkë-shkruar nga Wolfgang Georg Arlt dhe Gary Bowerman. Ai trajton çështjet kryesore rreth kinezishtes Udhëtim Biznesi & MICE, Udhëtim i Pavarur Falas (FIT), Paketa dhe Udhëtime gjysmë të organizuara, Udhëtime Studentore dhe Vizita Miqtë dhe Të afërmit (VFR), plus shumë më tepër.

Manual parashikon se numri i udhëtimeve dalëse të kryera nga qytetarët kinezë do të rritet nga 170 milionë në 2019 në 228 milionë në 2030. Pika historike prej 200 milionë e lëvizjeve vjetore ndërkufitare nga Kina ka të ngjarë të arrihet në vitin 2028.

I shkruar posaçërisht për industrinë globale të udhëtimit dhe turizmit, Manuali prezanton shtytësit vitalë të 25 viteve të para të turizmit kinez që kur filloi zyrtarisht në 1997, dhe vlerëson perspektivën deri në vitin 2030. Seksioni kryesor është i ndarë në 88 tema kryesore që do të ndikojë në zhvillimin e udhëtimeve të jashtme kineze përgjatë vitit 2023 dhe më tej. Ai përmban citate dhe referenca nga 48 vende dhe 25 qytete dhe provinca kineze. Ai përfshin 264 këshilla udhëzuese të hollësishme për praktikuesit e industrisë së udhëtimit.

Secili nga 88 segmentet përmban një përmbledhje të leximit të shpejtë në fillim, komente të përditësuara dhe tre pika në fund. Këto janë veprime të zbatueshme drejtpërdrejt për të ndihmuar bizneset e udhëtimit, turizmit dhe mikpritjes të përshtatin produktet dhe shërbimet e tyre, si dhe marketingun e tyre për të përmbushur nevojat dhe aspiratat e reja të udhëtarëve kinezë.

Manuali i Turizmit Jashtë Kinës 2023 eksploron ndryshimet dramatike brenda Kinës gjatë tre viteve të fundit – dhe i udhëzon lexuesit të shohin turizmin kinez përmes një lente të re për një epokë të shpalosur udhëtimesh. Ai eksploron trendet e reja të udhëtimit, teknologjisë, modës, markës, shitjes me pakicë, marketingut dhe stilit të jetesës në Kinë gjatë pandemisë.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles