Rekomandime të reja të diskutueshme A1C për diabetin: Çfarë duhet të dini

spot_img

udhëzimet e publikuara në mars 2018 në revistë Analet e mjekësisë së brendshme kanë tërhequr kritika nga disa profesionistë mjekësorë. Disa argumentojnë se grupi i të dhënave të përdorura për të informuar objektivin e ri A1C ishte i papërsosur dhe se udhëzimet e reja mund të inkurajojnë më shumë butësi midis mjekëve, sheqeri në gjak i pacientëve të të cilëve nuk kontrollohet.

Rekomandimet e ACP kundërshtojnë ato të grupeve të tjera me reputacion të diabetit, duke përfshirë Shoqatën Amerikane të Diabetit, e cila rekomandon një objektiv të përgjithshëm A1C prej 7 për të rriturit joshtatzëna me diabet, dhe Shoqata Amerikane e Endokrinologëve Klinikë, e cila i këshillon ata individë që të përpiqen për një A1C prej 6.5 .

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,871FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles