Një raport i ri zbulon se kostoja e barnave me emrin e markës është dyfishuar dhe studiuesit thonë se këto kosto në rritje po provojnë të jenë një barrë e rëndë financiare, veçanërisht për pacientët më të rinj.

Instituti IMS për Informatikën e Kujdesit Shëndetësor publikoi a raporti këtë muaj që tregon se kostot e barnave të kancerit me emër janë dyfishuar në dekadën e fundit, nga një mesatare prej 5,000 dollarë në 10,000 dollarë çdo muaj. Disa studiues mjekë po tregojnë se pacientët mund të anashkalojnë trajtimin ose të vuajnë nga shqetësime të rënda financiare nga kostoja e trajtimit të kancerit, edhe nëse janë të siguruar.

IMS zbuloi se rritja e kostove është ngadalësuar kohët e fundit, por pacientët trajtohen gjithnjë e më shumë në spitale pasi mjekët mbyllin praktikat e tyre dhe i bashkohen stafit spitalor, për shkak të kostos së lartë të funksionimit të zyrave private mjekësore. Rimbursimet spitalore mesatarisht 189 përqind e rimbursimit për trajtimet e administruara në zyrat e mjekëve (për pacientët e siguruar komercialisht nën moshën 65 vjeç) dhe shpenzimet më të larta i kalohen pacientit si kopagesa më të larta.

Mësoni më shumë rreth kancerit »

Instituti Hutchinson për Hulumtimin e Rezultateve të Kancerit (HICOR) në Seattle po publikon një studim novator mbi barrën ekonomike të pacientit nga trajtimi i kancerit. Drejtuar nga Scott Ramsey, MD, një ekonomist shëndetësor dhe mjek praktikues, HICOR e lidhi regjistrin e pacientëve me kancer të shtetit të Uashingtonit me të dhënat federale të falimentimit, duke treguar se një diagnozë e kancerit më shumë se dyfishon rrezikun e falimentimit të pacientit.

“Pacientët më të rinj janë në rrezik më të lartë financiar, me më pak asete dhe paga më të ulëta,” shpjegoi Ramsey për Healthline. Ata kanë një shkallë falimentimi dy deri në pesë herë më të lartë krahasuar me pacientët e moshuar, të cilët në përgjithësi kanë burime të Medicare dhe Sigurimeve Shoqërore.

Sipas Ramsey, kostoja e terapive të rekomanduara ndryshon shumë. Për shembull, një kurs trajtimi që kushton 900 dollarë u krahasua me një trajtim tjetër që kushton 56,000 dollarë, por të dy dhanë në thelb të njëjtin rezultat.

Lexoni për efektet e kancerit »

Pavarësisht stresit të mundshëm financiar, pak pacientë diskutojnë kostot e trajtimit me mjekët e tyre. Yousuf Zafar, MD, një onkolog në Institutin e Kancerit Duke në Universitetin Duke në Durham, Karolina e Veriut, botoi një studim pilot vëzhgues të toksicitetit financiar të trajtimit të kancerit dhe tregoi se edhe pacientët e siguruar mund të marrin më pak ilaçe se sa u është përshkruar; mund të detyrohet të zvogëlojë shpenzimet për ushqim, veshje ose aktivitete të kohës së lirë; dhe mund të gërmojnë në kursimet e tyre për të paguar trajtimin. Shtatëdhjetë e pesë për qind e pjesëmarrësve në studim aplikuan për ndihmë me pagesë për të ndihmuar me shpenzimet nga xhepi.

Pse pacientët nuk flasin për kostot e barnave me mjekët e tyre? Në një studim të ardhshëm, grupi i Zafar zbuloi se gjysma e pacientëve duan të diskutojnë kostot e trajtimit me mjekët e tyre, por vetëm një përqindje e vogël e bën këtë. Pacientët mund të mendojnë se “nuk ishte një problem mjaft i madh për t’u diskutuar, ose ata donin kujdesin më të mirë pavarësisht kostos, dhe pacientët e lidhin koston me cilësinë e kujdesit; ata mund të mendojnë se nuk është puna e mjekut, ose doktori nuk mund të ndihmonte dhe një përqindje e vogël u turpërua,” sipas Zafar. Pavarësisht hezitimit për të folur për kostot, “Nga pacientët që folën me onkologun, 57 për qind kishin ulur kostot nga xhepi,” shtoi ai.

Mësoni se si mund të ndikoni në çmimin e barnave MS »

Shoqata Amerikane e Onkologëve të Kancerit (ASCO) prej 35,000 anëtarësh planifikon të takohet në fund të majit. Duke punuar për të përcaktuar vlerën në kujdesin ndaj kancerit, grupi i punës i ASCO synon të promovojë plane trajtimi që vlerësojnë përfitimin klinik, toksicitetin dhe koston, duke çuar në planifikimin e trajtimit që merr parasysh situatën financiare të pacientit dhe qëllimet personale.

Raporti IMS përfshin gjithashtu synime për përmirësime domethënëse në provat klinike të barnave të reja të publikuara nga ASCO, duke vendosur përmirësime të matshme në mbijetesë që duhet të demonstrohen për të pretenduar se një trajtim i ri i kushtueshëm me ilaçe ia vlen të merret në konsideratë.

Lajme të ngjashme: Droga e re e hep C Sovaldi ndez debatin e ashpër për çmimet »

Sipas studimit të IMS, “Final [cancer drug] Çmimet janë midis 21 dhe 38 për qind më të ulëta në vendet evropiane në krahasim me SHBA-në.” Franca, Gjermania, Italia, Spanja dhe Britania e Madhe negociojnë shumë ulje rajonale dhe lokale të çmimeve të barnave që zakonisht nuk zbulohen, shpesh duke përdorur transparencën e çmimeve (duke e bërë të lehtë për të krahasuar çmimet).

Në të kundërt, SHBA përdor zbritjet e barnave, të cilat negociohen midis kompanive të sigurimit dhe prodhuesve të barnave dhe paguhen pasi kostoja e ilaçit të faturohet përmes pretendimeve të sigurimit. Informacioni për zbritjen e barnave është një kontratë private midis prodhuesit dhe kompanisë së sigurimit; prandaj pacientët e pasiguruar nuk përfitojnë zbritje. SHBA kërkon që prodhuesit të nënshkruajnë marrëveshje zbritjeje me Medicaid, programi i zbritjes së barnave 340B (për pacientët me të ardhura të ulëta dhe siguriaklinikat neto), dhe Administrata e Veteranëve.

Foto nga ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net