Pse bëra një transplant të dytë të qelizave staminale për MS

Në vitin 2014 udhëtova në Ishujt Kajman për të marrë një transplant të qelizave staminale mezenkimale, një procedurë në të cilën qelizat burimore të rritura u izoluan nga indi im dhjamor, u rritën në një laborator dhe u riinfuzuan në trupin tim.

Ajo që kam pasur është e ndryshme nga një transplanti i qelizave staminale hematopoietike (HSCT), në të cilën qelizat burimore izolohen nga palca e eshtrave ose gjaku dhe riinfuzohen te një person sistemi imunitar i të cilit është shkatërruar në thelb nga kimioterapia. Nuk mora kimioterapi dhe as sistemi im imun nuk u shkatërrua para infuzionit.

Kalova një javë në ishull dhe shkova në shtëpi duke u ndjerë mjaft i freskët. Brenda disa javësh u ndjeva sikur mund të kaloja nëpër një mur. Dhe unë në fakt isha në gjendje të vrapoja lart e poshtë shkallëve përsëri. Mbërthimi im ishte shumë më i mirë dhe mpirja ishte zhdukur në shumë zona. Edhe shikimi im u përmirësua.

Isha i gëzuar nga këto rezultate dhe mendova të miat skleroza e shumëfishtë (MS) në thelb ishte zhdukur. Dhe për tre muaj apo më shumë isha një burrë i ri … derisa nuk isha.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles