Prediabeti mund të shkaktojë probleme me fertilitetin

Meshkujt që kanë pasur probleme me mbarsjen e partnereve të tyre mund të duan të kërkojnë nga një mjek për një test të glukozës në gjak. Hulumtimi i publikuar në tetor 2018 në revistën mjekësore BJU International gjeti një lidhje të mundshme midis infertilitetit mashkullor dhe prediabetit të padiagnostikuar.

LIDHUR: Çfarë duhet të dinë burrat dhe gratë 35 vjeç e lart për fertilitetin, infertilitetin dhe ngecjen shtatzënë

Studiuesit shikuan burra që nuk kishin mbarsur një partnere pas 12 muajsh seks të pambrojtur

Në studimin ndërseksional të 744 burrave, autori kryesor, Luca Boeri, MDdhe kolegët zbuluan se 15.4 përqind kishin agjërim dhe pas vaktit nivelet e glukozës në gjak që ishin në kategorinë e prediabetit, që është midis 100 miligramë për decilitër (mg/dl) dhe 125 mg/dl gjatë agjërimit, midis 140 dhe 199 mg/dl në dy orë pasi keni pirë 75 gram glukozë ose keni një nivel mesatar të glukozës në gjak lexim, i njohur si a hemoglobina A1C lexim, të paktën 5.7 për qind. Ata gjithashtu nuk kishin raportuar asnjë shtatzëni pas 12 muajsh të pambrojtur marrëdhëniet seksuale.

Prediabeti: Çfarë është dhe çfarë do të thotë për meshkujt

Prediabeti është një gjendje në të cilën nivelet e glukozës në gjak janë më të larta se normalja, por jo aq e lartë sa ajo që kategorizohet lloji 1 ose diabeti i tipit 2. Nivele të tilla tregojnë se trupi nuk po përdor në mënyrë efikase furnizimin e tij të insulinës; humbja e peshës dhe ndryshimet në stilin e jetës, si rritja e ushtrimeve dhe zgjedhjeve të ndryshme ushqimore, mund të ndihmojnë në uljen e niveleve të glukozës në gjak në intervalin jo diabetik, i cili është më pak se 100 mg/dl gjatë agjërimit dhe jo më i lartë se 126 mg/dl dy orë pas një vakti, sipas Shoqata Amerikane e Diabetit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles