Përmbledhje e Xofluzës, ilaçi i parë i ri i miratuar nga FDA për trajtimin e gripit në 20 vjet

Xofluza u vlerësua në dy prova klinike të kontrolluara të rastësishme.

Rezultatet nga të dy studimet treguan se Xofluza shkurtoi ndjeshëm kohën kur pjesëmarrësit përjetuan simptoma të gripit në krahasim me placebo. Në mënyrë të veçantë, kohëzgjatja e simptomave të gripit u reduktua në vetëm 2.3 ditë për ata që morën Xofluza, krahasuar me 3.3 ditë për ata që morën një placebo. (1,2)

Në studimin e dytë, trajtimi me Xofluza dha rezultate pothuajse të njëjta me trajtimin me Tamiflu. (2)

Njoftoni mjekun tuaj për gjendjen tuaj aktuale dhe të mëparshme mjekësore përpara se të përdorni Xofluza.

Duhet të dini se infeksione të rënda bakteriale mund të ndodhin gjatë kohës që keni grip. Xofluza nuk është treguar të parandalojë këto lloj infeksionesh. Mjeku juaj do t’ju duhet t’ju japë një ilaç tjetër nëse zhvilloni këtë ndërlikim.

Nuk dihet nëse Xofluza mund të dëmtojë një foshnjë të palindur ose nëse kalon përmes qumështit të gjirit. Bisedoni me mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë, planifikoni të mbeteni shtatzënë ose po ushqeni me gji një fëmijë përpara se të merrni Xofluza.

Xofluza nuk duhet t’i jepet kujtdo që është më i ri se 12 vjeç ose peshon më pak se 88 lbs.

Tregojini mjekut tuaj për të gjitha barnat që merrni përpara se të filloni me Xofluza. Kjo përfshin ilaçe OTC, ilaçe me recetë, vitamina dhe suplemente.

Ju nuk duhet të merrni Xofluza me produkte qumështi, pije të fortifikuara me kalcium, antacidet, laksativëose suplemente që përmbajnë hekur, selen, kalcium, zink ose magnez.

Njoftoni ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor që keni marrë Xofluza përpara se të merrni një vaksinë të gjallë kundër gripit. (5)

Përfitimet e mundshme të shëndetit publik

Trajtimi i gripit me ilaçe si Xofluza mund të ndihmojë publikun në përgjithësi duke shkurtuar kohën që infeksioni është ngjitës.

Gjithashtu, të kesh më shumë opsione për të synuar llojet e ndryshme të gripit është e rëndësishme. Xofluza mund të jetë një zgjidhje e përshtatshme për shtamet e gripit që janë bërë rezistente ndaj Tamiflu. (4)

LIDHUR: Harta e përditshme e gripit shëndetësor

Schaffner thekson se Xofluza mund të përfitojë veçanërisht për popullatën që është në një rrezik më të lartë të zhvillimit të një rasti të rëndë ose kërcënues për jetën e gripit.

“Kushdo që është më i vjetër ose që ka një sëmundje kronike, nëse keni dëgjuar se ka një shpërthimi i gripit në qytet, dhe keni simptoma, bisedoni me mjekun tuaj nëse ky është një ilaç i mirë për t’u marrë, “thotë ai.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,592FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles