Përhapja e Romaine E. Coli: FDA identifikon burimin

Zyrtarët shëndetësorë kanë zvogëluar paralajmërimin për të ngrënë marule rome potencialisht të kontaminuara pasi agjencitë njoftuan se kishin identifikuar burimin e një E. coli shpërthim.

Sipas një njoftim për lajmet e datës 26 nëntor 2018Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) thotë se provat sugjerojnë se romët janë të lidhur me E. coli sëmundjet u korrën në zonat në rritje të Bregut Qendror të Kalifornisë veriore dhe qendrore.

Javën e kaluar, zyrtarët shëndetësorë këshilluan që të mos hahet e gjithë marule rome, por tani ata thonë se është e sigurt të hahet roma e korrur jashtë atyre rajoneve, sipas njoftimit.

“Marule Romaine që është korrur jashtë rajoneve të rritjes së Bregut Qendror të Kalifornisë veriore dhe qendrore nuk duket të jetë e lidhur me shpërthimin aktual,” tha Scott Gottlieb, MD, komisioner për FDA, në një deklaratë e veçantë më 26 nëntor 2018. “Roma e rritur në mënyrë hidroponike dhe në serra gjithashtu nuk duket të jetë e lidhur me shpërthimin aktual. Nuk ka asnjë rekomandim për konsumatorët ose shitësit që të shmangin përdorimin e romëve të korrur nga këto burime.”

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles