HHS përditëson udhëzimet e aktivitetit fizik

Sa aktivitet fizik na duhet nëse duam të ndihemi më mirë dhe të qëndrojmë më të shëndetshëm? Për shumicën e amerikanëve, përgjigja është mjaft e thjeshtë: më shumë se ajo që po bëjmë tani.

Katër në çdo pesë njerëz nuk janë mjaftueshëm aktivë dhe më shumë se një e katërta e të rriturve nuk ushtrojnë fare, sipas Departamenti Amerikan i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore (HHS). Jo vetëm të qenit një “patate e shtratit” merr një dëm personal, por studiuesit në a Studimi i publikuar në janar 2015 në Progresi në sëmundjet kardiovaskulare vlerësohet se mungesa e ushtrimeve shton deri në 117 miliardë dollarë shtesë në kostot e kujdesit shëndetësor çdo vit.

Lajmi i mirë është se rekomandimet e përditësuara të aktivitetit fizik për amerikanët nga HHS, të publikuara në Gazeta e Shoqatës Mjekësore Amerikane (JAMA) më 20 nëntor, bëjeni përmbushjen e synimeve të sugjeruara të fitnesit më të arritshme sesa udhëzimet e vjetra.

Anëtarët e Komitetit Këshillues të Udhëzimeve të Aktivitetit Fizik të HHS (një grup ekspertësh të njohur në nivel kombëtar të aktivitetit fizik dhe ushtrimeve) rishikuan shkencën më të fundit në aktivitetin fizik dhe shëndetin në mënyrë që të përditësojnë udhëzimet e mëparshme, të cilat ishin botuar në vitin 2008. Rekomandimet e reja u bazuan në sasinë e kërkimit mbështetës, si dhe në konsistencën dhe cilësinë e gjetjeve në fusha të ndryshme të stërvitjes dhe se si ai lidhet me shëndetin.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles