Pasiguria ushqimore është një kërcënim për shëndetin publik, sipas Kolegjit Amerikan të Mjekëve

Sipas letër pozicioni nga Kolegji Amerikan i Mjekëve (ACP), botuar më 28 qershor në Analet e mjekësisë së brendshme.

“Forcimi i aksesit në ushqim të mirë është një imperativ i shëndetit publik, pasi ne e dimë se pasiguria ushqimore shoqërohet me shëndet më të keq mendor dhe fizik, rezultate më të këqija shëndetësore dhe një rrezik në rritje të sëmundjeve dhe kushteve shëndetësore të lidhura me dietën,” tha presidenti i ACP. Ryan Mire, MDnjë mjek praktikues dhe një asistent profesor i edukimit të mjekësisë klinike në Universitetin e Tenesit në Nashville, në një video deklaratë që shoqëron letrën.

Sipas gazetës, sigurimi që të gjithë të jenë në gjendje të ushqehen me një dietë të shëndetshme, me dinjitet, është një komponent i rëndësishëm i një shoqërie të drejtë dhe Shtetet e Bashkuara kanë një imperativ moral dhe shëndet publik për të trajtuar pasigurinë ushqimore.

Çfarë është pasiguria ushqimore?

Në një familje të pasigurt ushqimore, anëtarët janë të pasigurt për të pasur ushqim të mjaftueshëm për të plotësuar nevojat e tyre, sepse nuk ka para të mjaftueshme ose burime të tjera të nevojshme për të marrë ushqim. Sipas Departamenti Amerikan i Bujqësisë (USDA).

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles