Orët e gjata të punës të lidhura me rrezikun më të lartë të diabetit tek gratë

Puna jashtë orarit mund të ndihmojë në pagesën e faturave, por mund të jetë e keqe për shëndetin tuaj. I ri hulumtim, botuar më 2 korrik në BMJ Open Diabetes Research and Care, ka treguar se mundimi i tepërt mund të rrisë rrezikun e diabetit tek gratë.

Studimi i shton një numër në rritje raportesh duke sugjeruar se puna e tepërt ndikon negativisht në mirëqenien.

Bazuar në një analizë të 7065 punëtorëve gjatë një periudhe 12-vjeçare, studiuesit në Kanada vunë re se gratë që zakonisht punojnë më shumë se 45 orë në javë kishin një incidencë 63 për qind më të lartë të diabetit sesa gratë që punonin midis 35 dhe 40 orë në javë. Rezultati merr parasysh faktorët ndërmjetësues si duhani, koha e lirë, aktiviteti fizik, konsumi i alkoolit dhe indeksi i masës trupore.

Studimi vëren se baza e të dhënave të Planit të Sigurimeve Shëndetësore të Ontarios (OHIP), një nga grupet e të dhënave të përdorura në analizë, nuk bën dallimin midis lloji 1 dhe diabeti i tipit 2.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles