Si të flisni me një të dashur për shenjat e sëmundjes së Alzheimerit

Çdo vit, sëmundja e Alzheimerit prek një numër në rritje të njerëzve. Aktualisht, rreth 5.7 milionë amerikanë po jetojnë me këtë gjendje, sipas Shoqata e Alzheimerit. Deri në vitin 2020, gati 14 milionë pritet të kenë këtë çrregullim progresiv të trurit, i cili shkatërron kujtesën, aftësitë e të menduarit dhe shpesh aftësinë për të kryer detyra të thjeshta.

sëmundja e Alzheimerit jo vetëm që prek ata që kanë sëmundjen, por gjithashtu paraqet sfida për anëtarët e familjes dhe miqtë që përpiqen të ndihmojnë një të dashur të përballojë efektet e saj.

Shpesh, sfida e parë është të bësh një bisedë rreth shenjat e demencës ju mund të keni vëzhguar. Por të flasësh me një të dashur për këtë temë të ndjeshme mund të jetë e vështirë.

Një ngurrim për t’u përballur me çështjen, thotë sondazhi

Një studim i fundit i Shoqatës së Alzheimerit me 1000 individë zbuloi se rreth tre të katërtat e amerikanëve do të shqetësoheshin për ofendimin e një anëtari të familjes ose një shoku nëse do t’i afroheshin atij personi për Shenjat e vërejtura të Alzheimerit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,587FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles