Mos blini sigurim udhëtimi tani për Coronavirus

spot_img

Sigurimi i udhëtimit për koronavirus

Shqetësimi më i madh i udhëtarëve është aftësia për të anuluar një udhëtim për shkak të frikës së kontraktimit të koronavirusit qoftë gjatë udhëtimit apo në destinacionin e tyre.

Faqja e krahasimit të sigurimit të udhëtimit, Squaremouth, shpjegon pse udhëtarët e shqetësuar për koronavirusin nuk duhet të blejnë një politikë të re sigurimi udhëtimi për një udhëtim ekzistues.

Squaremouth këshillon kundër blerjes së një politike, pasi ky lloj shpërthimi nuk bie nën arsyet e mbuluara për të anuluar një politikë standarde.

Ndryshimet në itineraret e lundrimit dhe anulimet e fluturimeve janë gjithashtu shqetësime kryesore për udhëtarët. Edhe pse udhëtarët mund të jenë të bezdisur dhe dëshirojnë ta anulojnë udhëtimin e tyre plotësisht, shumica e politikave standarde nuk përfshijnë një ndryshim itinerari ose fluturim të anuluar si një arsye e mbuluar për të anuluar një udhëtim. Rimbursimi i kufizuar mund të jetë i disponueshëm sipas përfitimit të vonesës së udhëtimit për udhëtarët që përjetojnë vonesa në udhëtim për shkak të ndryshimeve ose anulimeve të itinerarit.

Mbulimi për anulim për çdo arsye mund të mbrojë udhëtimet e ardhshme

Nëse udhëtarët janë ende duke planifikuar ose sapo kanë rezervuar udhëtimet e ardhshme, përfitimi “Anulo për çdo arsye” mund të sigurojë mbulimin e anulimit që shumica e udhëtarëve po kërkojnë. Ky përmirësim kushton rreth 40% më shumë se një politikë standarde e sigurimit të udhëtimit, por i lejon udhëtarët të anulojnë një udhëtim nëse kanë frikë të udhëtojnë për shkak të koronavirusit dhe të marrin një rimbursim prej 75% të kostove të udhëtimit të pakthyeshëm dhe të parapaguar.

Squaremouth nisi Kinë – Qendra e Informacionit për Sigurimin e Udhëtimit për shpërthimin e Coronavirus për të shpjeguar mbulimin për shpërthimin e virusit. Kjo faqe përditësohet rregullisht nga ekspertët e sigurimit të udhëtimit të Squaremouth dhe përfshin përgjigje për pyetjet e bëra shpesh si dhe deklarata zyrtare nga ofruesit.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles