Kapërceni problemet e gjumit të lidhura me artritin reumatoid

Shumica personat me artrit reumatoid (RA), një sëmundje inflamatore kronike e kyçeve, kanë probleme me gjumin. Ndërsa është e vështirë të përcaktohet saktësisht se sa njerëz të jetuarit me artrit reumatoid janë të prekur, disa studime kanë sugjeruar se 60 deri në 70 për qind kanë një lloj problemi me gjumin. Mjafton të thuhet, është më e zakonshme se jo.

LIDHUR: Si të luftoni lodhjen dhe të ndiheni më pak të lodhur

Gjumi i dobët i lidhur me cilësinë më të keqe të jetës në lidhje me shëndetin

Ekziston një lidhje ciklike midis dhimbjes, lodhjes, paaftësisë dhe problemeve të gjumit, siç mund të prisni. Sipas një studim i publikuar online në janar 2018 në revistë BMJ Hapurnjerëzit me artrit reumatoid kanë cilësi më të keqe të jetës në lidhje me shëndetin (HRQoL) krahasuar me ata që jetojnë me të tjerë sëmundjet reumatizmale apo persona të shëndetshëm. Edhe kur artriti reumatoid konsiderohet i kontrolluar mirë, cilësia e jetës në lidhje me shëndetin mund të jetë ende e dobët. Ndërsa shumë faktorë ndikojnë në cilësinë e jetës në lidhje me shëndetin, njerëzit me artrit reumatoid tregojnë shqetësimin e gjumit si një faktor kryesor kontribues.

LIDHUR: 10 këshilla për terapinë e nxehtë dhe të ftohtë për të zbutur dhimbjet e kyçeve

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,585FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles