Mësime nga Pandemia: Një Diskutim me Sanjay Gupta, MD

Çfarë ka Pandemia e covid-19 na mësoi epoka? Çfarë mësimesh duhen mësuar ende?

Sanjay Gupta, MD, një neurokirurg dhe korrespondenti kryesor mjekësor i CNN, kohët e fundit trajtoi këto dhe çështje të tjera në një bisedë pranë zjarrit me presidentin e Publicis Health Media, Andrea Palmer, në ngjarjen PHM HealthFront në New York City. Çdo ditë Shëndeti, i cili ishte ndër sponsorët e eventit, ishte aty; në vijim është një transkript i redaktuar i intervistës me Dr. Gupta.

Andrea Palmer: Cili është mësimi më i rëndësishëm i pandemisë?

Sanjay Gupta: Ndoshta një nga mësimet më të rëndësishme për të dalë nga e gjithë kjo gjë është ideja se informacioni i keq mund të jetë më i dëmshëm dhe mund të udhëtojë më shpejt se vetë virusi. Kjo është diçka për të cilën duhet të jemi vërtet të ndërgjegjshëm. Ju duhet të siguroheni që ka shumë informacion të mirë atje, njohuri të mira që janë paraqitur mirë [from sources] ku njerëzit duan të shkojnë në të vërtetë. Askush nuk dëshiron të shkojë në faqen e internetit të CDC, por ju dëshironi të shkoni në Instagram dhe të shihni se çfarë po ju thonë të gjithë të tjerët. Dhe mesazhi nuk mund të jetë “Bëje këtë ose do të sëmuresh dhe do të vdesësh”, sepse askush nuk dëshiron ta dëgjojë atë. Si mjek është e vështirë të përçosh këto mesazhe, por duhet të jetë: “Nëse e bëni këtë, do të bëni një jetë më të mirë dhe do të jeni më të lumtur dhe më të shëndetshëm”.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,586FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles