A është ky fundi i Roe kundër Wade? Çfarë do të thotë një vendim SCOTUS për shëndetin riprodhues

Gjykata e Lartë e SHBA do të votojë për të goditur pikën historike Roe kundër Wade vendim që garantonte të drejtat e abortit gjysmë shekulli më parë, sipas a draft opinion i marrë nga Politico.

Ndërsa draft opinionshkruar nga gjyqtari Samuel Alito, nuk është përfundimtar dhe mund të ndryshojë ende, është një refuzim pa mëdyshje i premisës se ekziston një e drejtë kushtetuese federale për abortin, parimi në zemër të vitit 1973. Roe kundër Wade vendim, i cili u riafirmua nga gjykata në vitin 1992 Planned Parenthood kundër Casey vendim.

Gjykata e Lartë konfirmoi se drafti i zbuluar është “autentik”.

Kaprolli ishte jashtëzakonisht i gabuar që në fillim”, shkruan Alito në draft.

Related Articles

Stay Connected

21,992FansLike
3,582FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest Articles